Știri pe scurt

Nicolae Ciucă despre legea pensiilor speciale: „ Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară după decizia CCR”

Nicolae Ciucă, Sursă foto Digi24
FOTO: DIGI 24

Președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ciucă, a declarat astăzi, luni 07 august, că la momentul deciziei Curții Constituționale privind Legea pensiilor speciale, Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară pentru modificarea actului normativ în concordanță cu hotărârea CCR.

„Urmează ca, în momentul în care vom avea motivarea (CCR), să avem o convocare extraordinară a Parlamentului şi să producem modificările în linie cu ceea ce a decis Curtea Constituţională”, a declarat Nicolae Ciucă, la sediul PNL.

Curtea Constituțională a retimis în Parlamenul României Legea de modificare a pensiilor speciale după ce mai multe preogative au fost declarate neconstituționale.

Președintele Curții, Marian Enache a subiniat faptul că legea în ansamblu îndeplinește normele constiutoționale daru sunt și câteva aspecte care contravin normelor constituționale.

„Curtea, într-un cvorum de opt judecători, fiind absent motivat un judecător, a decis că Legea pensiilor de serviciu este constituţională în ansamblul său, dar Curtea a constatat neconstituţionalitatea unor critici intrinseci privind unele dispoziţii ale legii. (…) Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curţii, conform articolului 147 alineatul 2 din Constituţie”, potrivit Agerpres.