Actual

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, deține recordul național la amenzi!

Nicușor Dan, Sursa foto economedia
sursa foto arhiva personala

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, s-a confruntat cu un număr semnificativ de amenzi de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC). Primarul a ajuns să dețină un record neașteptat.

Nicușor Dan a primit 18 contravenții în 2023. În total el are 38 dosare de plângeri contravenționale.  Începând cu anul 2021, primarul se află într-un conflict prelungit cu ISC. Primarul a contestat aceste amenzi în instanță. Până la începutul anului 2023, amenzile sale totalizau 125.000 de lei. Aceste contravenții au fost rezultatul nerespectării prevederilor legale la emiterea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construcții, constatate în urma unor controale prin sondaj.

Primarul Capitalei a fost convocat de până la trei ori pe zi la tribunal pentru litigiile cu ISC. Doar trei dintre litgii au fost soluționate definitiv. Cu aceste cifre, Nicușor Dan devine primarul cu cele mai multe amenzi primite în România. Acest război cu ISC a continuat timp de peste doi ani și a inclus deschiderea a numeroase procese în instanță pentru anularea amenzilor, potrivit RTV.