Actual Politică

Nicuşor Dan recunoaşte că a greşit, însă promovează idea că a deranjat anumite grupuri de interese

Nicuşor Dan recunoaşte că a greşit, însă promovează idea că a deranjat anumite grupuri de interese

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a recunoscut că a greşit, într-o postare pe Facebook, după ce a fost filmat în timp ce traversa prin loc nepermis, cu fetiţa în braţe şi vorbind la telefon, o stradă aglomerată din Bucureşti.

Nicuşor Dan recunoaşte că a greşit, însă promovează idea că a deranjat anumite grupuri de interese

„Zilele trecute am făcut o greșeală, traversând strada printr-un loc nepermis, cu fetița în brațe. Chiar dacă m-am asigurat, gestul nu e scuzabil. Totuși, faptul că există oameni care mă filmează în viață privată și că un sindicat al polițiștilor n-are altă treabă decât să promoveze filmarea cu mine înseamnă că am deranjat anumite grupuri de interese”, a fost reacţia lui Nicuşor Dan.

Reacţiile internauţilor n-au întârziat să apară.

Unii i-au amintit primarului general că viață privată are acasă, pe domeniul public oricine are dreptul să te filmeze. „Dacă erai primarul Parisului, te tocau ăia la toate televiziunile până îți cereai scuze în genunchi de la parizieni și ziceai că nu mai faci. Sigur, dacă erai primarul Moscovei sau al Beijingului era un pic mai ușor – acolo se respectă cu adevărat viața privată a oficialităților”. „Dacă nu faci faci față stresului trebuia să începi cu o primărie mai mică, nu să te arunci direct la București”. „Dacă eram eu mama fetiței, acum nu puteai tasta singur prostia asta”, sunt câteva din mesajele adresate primarului general, Nicuşor Dan.

Sindicatul Europol a publicat marți seară înregistrare video care îl arată pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, trecând strada prin loc nepermis, cu fetița în brațe, în ceea ce pare a fi o postare despre educație rutieră.

Postarea Sindicatului Europol

„Dan trece strada întodeauna pe la trecerea de pietoni.

Nicușor trece strada prin loc nepermis.

Dan își protejează copilul.

Nicușor își pune în pericol copilul traversând printre mașini.

Dan își învață copilul să respecte regulile.

Nicușor dă un exemplu prost copilului, învățându-l să încalce legea.

Fii ca Dan, nu face ca Nicușor!”

În week end, primarul general Nicuşor Dan a avut un week end cu peripeţii.  A profitat de ziua liberă şi a ales să petreacă timp cu fetița lui în vârstă de șase ani, pe care a dus-o în Orășelul Copiilor. Potrivit imaginilor publicate primarul vorbeşte la telefon şi îşi ţine fetiţa de mână. Apoi, Nicuşor Dan ia copilul în braţe şi, printre maşini şi biciclete, traversează strada. La un moment dat, primarul chiar se întoarce din drum, înconjurat fiind de foarte multe maşini care trec.