Actual

VIDEO. Inconștiență la cotă maximă. Cu fetița în brațe, Nicușor Dan vorbeşte la telefon şi face slalom printre mașini și tramvaie

VIDEO. Inconștiență la cotă maximă. Cu fetița în brațe, Nicușor Dan vorbeşte la telefon şi face slalom printre mașini și tramvaie
FOTO: MEDIAFLUX.RO

Primarul general Nicuşor Dan a avut un week end cu peripeţii.  A profitat de ziua liberă şi a ales să petreacă timp cu fetița lui în vârstă de șase ani, pe care a dus-o în Orășelul Copiilor. La finalul lunii mai, soţia a născut un băieţel, iar primarul i-a mulţumit acesteia. „Mulțumesc Mirabelei, care în toate lunile astea s-a ocupat de tot, eu fiind de la 9 la 9 la primărie, inclusiv multe week-end-uri, și și-a asumat să o facă în continuare”, spunea Nicuşor Dan.

VIDEO. Inconștiență la cotă maximă. Cu fetița în brațe, Nicușor Dan vorbeşte la telefon şi face slalom printre mașini și tramvaie

Primarul a omis însă, cel mai probabil, să ia cu el bani cash. Iar în parc, la cele mai multe dintre mașinuțe sau pe la tarabe, nimeni nu accepta plata cu cardul. Teoretic, nicio problemă de nerezolvat, dat fiind că peste drum, peste Șoseaua Olteniței, mai exact, se află două bănci cu bancomate.

Ca să nu-și priveze fetița de bucuria călușeilor, primarul a decis să meargă să scoată bani. Și, ca să nu piardă timp prețios, a luat-o pe scurtătură, deși nu era alee, cu o cărare pe iarbă și din parc se ieșea printr-un gard rupt, potrivit Mediaflux.

Dar mai mulți oameni mergeau pe-acolo, așa că primarul n-a ezitat și i-a urmat. S-a aplecat și ieșit în stradă prin gardul rupt.

Una peste alta, tocmai atunci i-a sunat și mobilul și s-a angajat într-o convorbire telefonică. Ținându-și fetița de mână, a mers până la marginea trotuarului, pe bordură, căutând cu privirea bancomatul. Și, când l-a reperat …a traversat.

Nu a contat că nu era nicio trecere de pietoni, că șoseaua Olteniței e lată, cu câte două benzi pe sens și cu linie de tramvai pe mijloc, că în zonă se circulă în general cu viteză mare, că era aglomerat, că era foarte aproape de intersecție, nu a contat nici că un loc marcat pentru pietoni se afla la 200 de metri distanță într-o parte, la 250 de metri în cealaltă, ar fi însemnat niște secunde pierdute pentru un om, nu-i așa, foarte ocupat.

Așa că primarul și-a luat fetița în brațe și-a sărit în stradă, vorbind încă la telefon și făcând eschive printre biciclete, mașini și autobuze. Și pentru că pe sensul celălalt veneau în viteză mașini, primarul a rupt-o la fugă.

Dar când a revenit de la bancomat, primarul a ales să se întoarcă în parc în același mod. Fetița în brațe, sărit în stradă, chiar în fața unei mașini care a frânat și l-a determinat pe Nicușor Dan să facă o semi-piruetă pentru a se întoarce la loc sigur.

Dar, perseverent, în ciuda pericolului iminent, a reluat operațiunea traversarea, a prins un moment liber și, desigur, a fugit.