Actual Diverse

Noi informații. Bilanț cutremurător. 13 morți după prăbușirea avionului militar pe blocul de locuințe din Rusia. Video

Noi informații. Bilanț cutremurător. 13 morți după prăbușirea avionului militar pe blocul de locuințe din Rusia. Video
EVZ

În seara zilei de marți, 18 octombrie 2022, s-a anunțat că 13 oameni au murit după prăbușirea avionului militar pe un bloc de locuințe în Rusia. Tragedia s-a produs pe înserate, când oamenii stăteau liniștiți în casele lor.

Noi informații. Bilanț cutremurător. 13 morți după prăbușirea avionului militar pe blocul de locuințe din Rusia. Video

În prezent, se știe că 13 persoane au murit în accidentul aviatic, iar alte 27 au fost rănite. Potrivit piloților avionului, care după cum a scris și Infoactual, anterior, s-au catapultat, un motor a luat foc la decolare, forțând avionul să se prăbușească direct pe blocul rezidențial.

Piloții au povestit ulterior că se îndreptau spre linia frontului, potrivit site-ului de știri Noticias, avionul transportând muniție.

Se pare că Vladimir Putin a prezentat condoleanțe și a oferit 1 milion de ruble (16.300 de euro) familiilor celor care au murit, după cum a scris presa. De asemenea, el i-a trimis la fața locului pe miniștrii pentru situații de urgență și sănătate pentru a ajuta răniții și serviciile de urgență.

Inițial s-a anunțat că aproximativ 100 de persoane au fost evacuate din clădire.

Viceguvernatorul adjunct al Spitalului Districtului Central din Yeisk, Anna Minkova, a declarat presei că au fost folosite și pregătite 11 paturi de terapie intensivă și opt săli de operație.

„Opt săli de operație au fost folosite în Yeisk CRH. Pentru pacienții gravi, au fost pregătite 11 paturi de terapie intensivă, iar pentru pacienții moderați – 100 de paturi cu oxigen”.

Nu se știa la acea oră dacă numărul de paturi este un indiciu al amplorii rănilor sau dacă aceasta a fost pur și simplu o stare de pregătire a spitalului pentru a primi victime.

Datele inițiale

Un avion militar rusesc SU-34 aflat într-o misiune de antrenament s-a prăbușit într-un bloc de apartamente, potrivit companiei media de stat TASS. Accidentul a avut loc luni, 17 octombrie a.c., la ora locală 18:20.

Potrivit TASS, o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați era în flăcări, toate cele cinci etaje ale blocului fiind avariate. În total, 17 apartamente ar fi fost afectate, însă nu au fost furnizate informații cu privire la victime.

Ministerul pentru Situații de Urgență, Kondratyev, a emis o declarație în care menționează: „Conform informațiilor preliminare ale serviciilor operaționale, un avion militar Su-34 s-a prăbușit. Ca urmare, a izbucnit un incendiu într-o clădire cu nouă etaje. Focul a cuprins mai multe etaje deodată”. La acea dată se știa cu exactitate că 17 apartamente erau deja grav avariate.