Politică

Nou partid la orizont. Cine sunt cei doi apropiați ai lui Ponta, uniți în noua formațiune pentru care fac demersuri legale. Foto

Nou partid la orizont. Cine sunt cei doi apropiați ai lui Ponta, uniți în noua formațiune pentru care fac demersuri legale. Foto
Foto: pixabay

Migrație de la un partid la altul, schimbare sau noi inițiative apar atunci când anumiți oameni cred că vechiul trebuie schimbat cu ceva nou. Există multe opinii care arată că se merge pe principiul ”eu sunt cel mai bun”, ”eu fac cel mai bine”, ”cine a fost înainte nu a făcut ce trebuie, dar eu voi face”, indiferent de realizarea din trecut, chiar dacă a fost de bun augur, ea va intra automat în categoria ”rău” exact pe acest principiu ”nimeni nu-i ca mine”.

Un nou partid la orizont. Cine sunt cei doi apropiați ai lui Ponta, uniți în noua formațiune pentru care fac demersuri legale. Foto

În baza actelor depuse, noul partid are denumirea de Liga Acţiunii Naţionale (LAN), care îşi propune să militeze pentru o Românie care să-și urmărească interesele, în care valoarea să fie recunoscută și în care legea să fie aceeași pentru toți.

Inițiativa privind înregistrarea partidului aparține lui Silviu Predoiu, Constantin Iacov şi Alexandru Fieroiu, trei nume intens vehiculate în media românească.

Coincidență sau nu, doi dintre aceștia, fostul şef al SIE, generalul în rezervă cu patru stele Silviu Predoiu și Constantin Iacov sunt persoane apropiate de politicianul Victor Ponta.

Foto: RTV

Acțiunea pentru acordarea personalității juridice a noului partid a fost înregistrată la Tribunalul București la data de 16 septembrie 2022, potrivit romaniatv.net care citează infopolitic.ro.

Ce au cei doi în comun? ”România Implică-te”, o asociație non profit, în care ambii sunt implicați pe deplin, după cum se vede din postările personale pe rețeaua de social media.

Foto: Facebook Silviu Predoiu

Date informative: Silviu Predoiu

Silviu Predoiu (n. 5 august 1958, București) a îndeplinit de patru ori funcția de director interimar al Serviciului de Informații Externe, în perioadele 20 iulie – 4 octombrie 2006, 19 martie – 5 decembrie 2007, 23 septembrie 2014 – 30 iunie 2015 şi 26 septembrie 2016 – 5 iulie 2018.

Cu patru ani în urmă, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat pe 3 august 2018 decretul privind trecerea în rezervă a generalului cu patru stele Predoiu Silviu din Serviciul de Informații Externe (SIE), începând cu data de 5 august 2018. Imediat după trecerea în rezervă, generalul Predoiu a făcut parte din echipa Pro România, de unde s-a retras, după ultimele alegeri, preferând să meargă pe un drum propriu.

Întrebat de ce tace și nu mai postează nimic pe pagina personală de socializare, Silviu Predoiu răspunde enigmatic:

”…Revenind însă la întrebarea prietenului virtual, nu, nu am renunțat să mă iau de ei pentru că nu merită să fie lăsați în pace, pentru că se joacă iresponsabil cu viața noastră, cu viitorul nostru și cel al copiilor și nepoților noștri. Am hotărât însă, alături de parteneri ce gândesc la fel, să ne însoțim vorbele și de acțiuni concrete, iar pregătirea și lansarea acestora ne-a cerut și ne va mai cere în continuare timp, timp pe care îl ia de la alte preocupări, printre care și postarea periodică de gânduri și idei. Vom reveni însă, vom vorbi în continuare, vom dezbate tot ceea ce privește viața noastră politică în întâlniri, direct sau online, dar vom face și ceva mai mult. Curând.

Și Constantin Iacov

Constantin Iacov, după cum bine se știe, fost patron al clubului de fotbal FC Național și un apropiat al lui Victor Ponta, este un important om de afaceri, cu legături anterioare puternice cu lumea politică.

În anul 2017, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Constantin Iacov,  că ar fi fost în spatele tentativei lui Sorin Grindeanu de a rămâne în funţia de prim-ministru, în ciuda faptului că PSD i-a retras sprijinul politic, potrivit media.

Să alegem oameni care au avut rezultate, care au dovedit, oameni credibili, curajoși, morali. Să alegem cu discernământ. Iar dacă ne uităm în trecut găsim exemple, găsim modele care să ne însuflețească și să ne dea încredere că se poate. Am vrut să fac parte dintre cei care se implică, am considerat necesar, am știut că e momentul. Am crezut în proiectul politic căruia m-am alăturat în trecutul nu tocmai îndepărtat, în echipă, în NOI, că vom putea să avem consistență, să facem ce am așteptat să facă alții înaintea noastră, pentru noi, pentru români, pentru țară. Am sperat, ba mai mult, am crezut că va fi altfel, însă dezamăgirea a fost pe măsura crezului.

Posibilități? Să plec și să renunț sau…să plec și să continui. Nu pot să renunț, pentru că nu îmi stă în fire și nici nu vreau, pentru că încă mai cred că OMUL SFINȚEȘTE LOCUL!”, scrie pe pagina personală de Facebook, Constantin Iacov.