Actual Lifestyle

Nouă persoane au fost rănite într-un accident dramatic a unui balon cu aer cald, în Alpii austrieci. Ce au decis oficialitățile

Nouă persoane au fost rănite într-un accident dramatic a unui balon cu aer cald, în Alpii austrieci. Ce au decis oficialitățile
sumikophoto/Shutterstock.com

Un dramatic accident de balon cu aer cald produs în Alpii austrieci s-a soldat cu rănirea a nouă pasageri, dintre care patru în stare gravă.

Nouă persoane au fost rănite într-un accident dramatic a unui balon cu aer cald în Alpii austrieci. Ce au decis oficialitățile locale

Nouă persoane s-au prezentat pentru a face o excursie cu un balon cu aer cald în dimineața zilei de sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la marginea pitorească a Alpilor din Austria Inferioară. Nimeni nu s-ar fi putut aștepta să urmeze un accident dramatic.

După cum a relatat ziarul austriac Kurier, accidentul s-a produs în momentul în care balonul urma să aterizeze pe o pajiște din Untereck, în comuna Hollenthon. Se pare că balonul a aterizat prea repede și a ricoșat, provocând răsturnarea coșului.

Patru dintre pasageri au căzut ulterior din el și au fost târâți pe jos câțiva metri, inclusiv balonistul (cel care conducea balonul cu aer cald) și personalul său de serviciu. Două dintre persoane au fost grav rănite, iar celelalte au fost rănite ușor.

Datorită vitezei sale, balonul a decolat din nou cu ceilalți cinci pasageri la bord, dar fără balonist. Din fericire, acesta a reușit să rămână în contact cu cele cinci persoane prin telefon și a reușit să le transmită instrucțiuni despre cum să facă o aterizare de urgență.

Cu toate acestea, în cele din urmă, balonul s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Stang, o comună cadastrală din zona Kirchschlag din Bucklige Welt, într-o zonă de dealuri cunoscute, la aproximativ 53 de mile (86 km) la sud de capitala Austriei, Viena.

În urma impactului, un tânăr de 33 de ani și un pasager de 60 de ani au fost grav răniți. Un elicopter de urgență i-a transportat pe amândoi, la un spital din apropiere. Restul turiștilor au suferit răni ușoare. Filmare video click aici.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, procuratura din Wiener Neustadt a anunțat că a deschis o anchetă în cazul balonistului și că a fost numit un expert pentru cercetarea tehnică. Erich Habitzl, un purtător de cuvânt al procuraturii a declarat pentru APA că se investighează ”vătămări corporale din neglijență gravă”.