International Lifestyle

Accident mortal, după ce un balon cu aer cald s-a prăbușit în Turcia. Victimele sunt turiști

Accident mortal, după ce un balon cu aer cald s-a prăbușit în Turcia. Victimele sunt turiști
scotsman.com

Potrivit anunțului făcut de biroul guvernatorului local din Cappadocia, Turcia, doi turiști spanioli au murit, iar alți trei au fost răniți în Cappadocia, după ce balonul cu aer cald în care se aflau s-a izbit brusc de pământ.

Care este cauza producerii accidentului

Conform celor declarate de guvernatorul provinciei Nevşehir, balonul cu aer cald a decolat din districtul Avanos la răsăritul soarelui. Iar din primele informații a reieșit că accidentul tragic a fost cauzat de creșterea bruscă a vitezei vântului înainte de revenirea balonului la sol.

„Balonul cu aer cald aparținând unei companii private, care a decolat de pe ruinele Zelve din districtul Avanos la ora 7:25 a aterizat accidentat în regiunea Killik din orașul Kavak la ora 8:50 din cauza creșterii neașteptate a viteza vântului”, a declarat biroul guvernatorului Nevşehir într-un comunicat.

Doi morți și trei răniți

Într-un comunicat, guvernatorul provinciei Nevşehir a precizat următoarele:  „În timpul aterizării balonului, care transporta 28 de pasageri și doi membri ai echipajului, doi cetățeni spanioli și-au pierdut viața, iar alți trei cetățeni spanioli au fost răniți”, potrivit english.alarabiya.net.

Răniții sunt în afara oricărui pericol

Tratamentul celor trei răniți continuă în diferite spitale din provincia Anatolia Centrală, iar aceștia sunt în afara oricărui pericol, potrivit oficialilor.

Tratamentul celor răniți continuă în spitalele din orașul nostru. Viața lor nu este în pericol”, a mai declarat guvernatorul provinciei Nevşehir.

De asemenea, biroul guvernatorului a declarat că a inițiat anchete judiciare și administrative cu privire la accident.

Cappadocia, regiune istorică și atracție turistică

Cappadocia, păstrată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este o regiune istorică situată la granițele a șase provincii din Anatolia Centrală. Regiunea este cunoscută pentru coșurile (hornurile) sale de zâne, care s-au format din roci sedimentare și depozite de ignimbrite, care au erupt din vulcanii antici cu aproximativ 3 până la 9 milioane de ani în urmă.

Aproximativ 2,5 milioane de turiști vizitează regiunea Cappadocia în fiecare an, unii dintre vizitatori alegând să facă zboruri cu balonul în timpul călătoriei lor.

Alte accidente cauzate de prăbușirea baloanelor cu aer cald în regiunea Cappadocia

În luna Mai 2013, trei turişti brazilieni au murit şi alte 22 de persoane au fost rănite, după ce două baloane cu aer cald s-au ciocnit în regiunea Cappadocia.

În luna Aprilie 2017, un accident de balon în regiune a dus la moartea consulului adjunct al Franței la Istanbul, Vincent Fabien Christophe Caumontat Touja. Accidentul s-a produs în urma unei lupte între un pasager și pilot, potrivit unuia dintre supraviețuitori.

În luna februarie 2017, un turist danez a murit după ce a căzut de pe un balon cu aer cald.

În anul 2009, un turist britanic a murit și el într-un accident de balon cu aer cald în timpul unui tur al regiunii.