Actual Diverse

Număr record de pui de focă observați de-a lungul coastelor britanice în această iarnă

Număr record de pui de focă observați de-a lungul coastelor britanice în această iarnă
Twitter

Un număr record de pui de focă au fost observați în această iarnă de-a lungul coastei Norfolk din Anglia.

Număr record de pui de focă observați de-a lungul coastelor britanice în această iarnă

Un număr record de pui de focă au fost observați de-a lungul coastei Mării Nordului în această iarnă, potrivit unor rapoarte. Mai exact, de-a lungul unei porțiuni de 0pt kilometri între satele Waxham și Winterton-on-Sea din Norfolk, au fost înregistrate aproape 4.000 de exemplare.

După cum au precizat experții, acest lucru demonstrează că respectivele condiții de mediu din acea parte a Angliei sunt suficiente pentru a susține o colonie de foci sănătoasă, după cum relatează news.sky.com.

Comparativ cu acum trei ani, când au fost numărați în total 2.069 de pui de focă, anul acesta numărul total este aproape dublu, ajungând la 3.796. Nu doar puii sunt prezenți în număr mare, întrucât aproximativ 1.169 de foci adulte au fost, de asemenea, observate de-a lungul zonei de coastă.

„Este un semn al unei colonii sănătoase. Este datorat peștelui, în acest moment Marea Nordului oferă suficient pește pentru mii de foci, iar acesta este un loc plăcut pentru ca ele să vină la țărm și să se reproducă”, a declarat Peter Ansell, președintele organizației Friends of Horsey Seals.

Asociația sa lucrează pentru a ajuta la protejarea acestor creaturi și, după cum a precizat:

„Sunt foarte populare printre vizitatori, ceea ce este amuzant pentru că nu fac nimic, vin la țărm și se lasă pe jos, iar la fiecare câteva ore puiul o împinge pe mamă să se hrănească”.

Norfolk este cunoscut ca un loc important de reproducere a focilor gri. Se estimează că aproape 50 la sută din populația mondială locuiește în apele de coastă britanice. Plajele plate din Horsey și Winterton, combinate cu apele puțin adânci și dunele înalte de nisip, oferă locul perfect pentru ca femelele să nască.

În timpul lunilor de iarnă, când focile petrec mult timp pe nisip, vizitatorii din zonă sunt instruiți să își țină câinii în lesă în permanență, păstrând în același timp distanța față de aceste creaturi.