Actual Politică

Numărătoarea inversă a început. Anumite voci confirmă că liberalii ar vrea să îi retragă sprijinul politic lui Nicușor Dan 

Numărătoarea inversă a început. Anumite voci confirmă că liberalii ar vrea să îi retragă sprijinul politic lui Nicușor Dan 

Există două personaje principale pe arena Capitalei României: primarul general, Nicușor Dan, care, în” tandem”cu primărița de la sectorul 1, Clotilde Armand sunt subiectul principal al știrilor din presa online si TV.

Numărătoarea inversă a început. Anumite voci confirmă că liberalii ar vrea să îi retragă sprijinul politic lui Nicușor Dan

Liberalii ar vrea să îi retragă sprijinul politic lui Nicușor Dan, au spus anumite surse, pentru TVR.

Conform unor surse TVR INFO, liberalii nu ar mai dori să îl susțină pe Nicușor Dan la următoarele alegeri pentru Primăria Capitalei și au fost deranjați că edilul Bucureștiului s-ar lăuda că avea PNL-ul în spate, în contextul percepției negative a activității primarului general, după cum indică mai multe sondaje de opinie recente.

Președintele liberal Nicolae Ciucă nu i-ar fi cerut lui Ciprian Ciucu, liderul PNL București, în mod expres, să ia măsuri. Aceleași surse spun că liberalii vor doar să îi retragă sprijinul in consiliu, dar să nu blocheze proiectele importante pentru București.

Președintele PNL București Ciprian Ciucu spune, pentru TVR, că nu a primit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic lui Nicușor Dan în Consiliul General și că decizia ar fi prematură:

“Strategia Politică de la nivel național este stabilită în cadrul Biroului Politic Național al PNL. Nu au venit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic lui Nicușor Dan în Consiliul General și nu există o intenție în acest sens la nivelul organizației PNL București pe care o reprezint.  

În primul rând, decizia este prematură. Din punctul meu de vedere, orice primar are nevoie de o perioadă de grație pentru a demonstra ce poate: să gândească și să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să inițieze reforme, să administreze serviciile publice.

În cel de-al doilea rând,  nu poți lăsa un oraș precum Bucureștiul fără o majoritate în Consiliul General.  Vă reamintesc, PNL are în acest moment o majoritate cu USR în Consiliul General. Nu au existat solicitări de la nivel național pentru a schimba majoritatea cu USR de la nivelul Consiliului General”.

Dar…

”Evident, mi-ar fi plăcut foarte mult ca dl. Primar General să cultive mai atent relația cu PNL București și mai puțin cu acea mică formațiune politică desprinsă din PNL”, a mai spus, printre altele, președintele PNL București.

Confirmarea surselor

O altă sursă media redă următoarele date care, puse cap la cap, coincid cu cele menționate de sursele TVR, joi, 22 septembrie 2022. Primul material exact cu această temă a apărut în Evenimentul Zilei, miercuri 14 septembrie 2022.

Liberalii plănuiesc să-i retragă total sprijinul politic Primarului General al Municipiului București, Nicușor Dan. Informația a apărut în spațiul public pe surse, iar motivele ar fi legate de prestația actualului edil la conducerea Municipalității, începând din anul 2020 și până în prezent. Fără susținerea politică a PNL, în Consiliul General, lui Nicușor Dan îi va fi foarte greu să-și promoveze proiectele de hotărâri.

„El a fost bun ca să o învingă pe Firea acum doi ani, dar acum lucrurile s-au schimbat. Uitați-vă cum arată Bucureștiul, care este situația cu apa caldă, cu căldura, mai ales că se apropie iarna… Sigur, dacă vorbim de proiecte care să ajute bucureștenii în această iarnă, atunci cu siguranță aceste proiecte vor fi susținute de consilierii noștri”, au transmis sursele politice, în deplină cunoștință de cauză. Un amplu material pe această temă poate fi citit – click aici.