Actual International

O companie farmaceutică distribuitoare de vaccin covid a anunțat că a făcut profituri uriașe. Și așteaptă o continuă creștere

O companie farmaceutică distribuitoare de vaccin covid a anunțat că a făcut profituri uriașe. Și așteaptă o continuă creștere
EVZ

Nu sunt basme și nici invenții, statisticile economice vorbesc de la sine și acestea sunt evidențiate chiar de către reprezetanții companiei. Care este aceasta și cât a câștigat, mai ales de pe urma vânzărilor vaccinului anti pandemie, în cele ce urmează.

O companie farmaceutică distribuitoare de vaccin covid a anunțat că a făcut profituri uriașe. Și așteaptă o continuă creștere

Compania farmaceutică americană Pfizer a raportat profituri uriașe pentru al treilea trimestru din 2022.

Un raport financiar, publicat de compania farmaceutică Pfizer în 1 noiembrie, a arătat că a obținut un profit trimestrial mai mare decât se estimase inițial.

Albert Bourla, directorul general al Pfizer, a prezis că veniturile legate de produsele Covid-19 vor continua în viitorul apropiat, deși posibil la un nivel mai scăzut decât în 2022.

Se așteaptă ca vânzările vaccinului Covid-19 să depășească 34 de miliarde de dolari (34,42 miliarde de euro) până la sfârșitul acestui an. Aceasta ar reprezenta o creștere de 2 miliarde de dolari (2,02 miliarde de euro) față de estimarea anuală inițială. Cifra prevăzută inițial de 22 miliarde de dolari (22,27 miliarde de euro) din vânzările de Paxlovid, tratamentul său oral Covid-19, a rămas în vigoare.

„Credem că francizele noastre Covid-19 vor rămâne generatoare de venituri de mai multe miliarde în viitorul apropiat, ceea ce ar trebui să servească drept tampon pentru orice provocări neprevăzute cu alte produse din portofoliul nostru”, a declarat Bourla.

Impulsionat în principal de cererea masivă din Statele Unite pentru ultima injecție de rapel pentru vaccinul bivalent adaptat Omicron BA.4/BA.5, ultimul raport trimestrial al Pfizer a inclus o creștere de 83% a veniturilor din vaccinul Covid-19.

Pfizer a raportat profituri globale în trimestrul al treilea de 8,6 miliarde de dolari (8,7 miliarde de euro). Aceasta reprezintă o creștere de șase procente față de perioada corespunzătoare din 2021, după cum a relatat insiderpaper.com.

Compania este pe cale să lanseze alte 19 produse noi în următoarele 18 luni, a mai spus Bourla. Acestea includ tratamente pentru migrenă, colită ulcerativă și virusul sincițial respirator (RSV), a adăugat el.

Directorul Bourla a menționat, totodată, că următoarea creștere a Pfizer, în perioada 2025-2030, va fi infleunțată evident și de aceste noi produse aflate acum în pregătire pentru o nouă lansare.