Actual Lifestyle

O mamă a dat naștere unui copil gigant și a fost nevoie de intervenția urgentă a medicilor

O mamă a dat naștere unui copil gigant și a fost nevoie de intervenția urgentă a medicilor
amazonasatual.com.br

În aceste zile, o mamă care și-a vizitat obstetricianul pentru un control periodic a fost supusă unei cezariene de urgență, atunci când tomografiile au arătat un bebeluș gigant. Unde s-a întâmplat și alte amănunte, în cele ce urmează.

O mamă a dat naștere unui copil gigant și a fost nevoie de intervenția urgentă a medicilor

O femeie, care nu știa că este însărcinată, a mers la un control de rutină la obstretrician și medicul a decis să efectueze operația cezariană de urgență, atunci când tomografiile au arătat un bebeluș uriaș, de peste un metru, care nu se putea naște pe cale naturală.

Medicii de la Spitalul Padre Colombo din Parintins, Brazilia, au declarat că Angerson Santos avea o înălțime nemaivăzută și o greutate peste măsură și anume de 7,328 de kilograme. Filmarea poate fi vizualizată cu un sigur click aici.

Anunțul de pe pagina de Facebook a spitalului este acesta: ”Un bebeluș uriaș se naște la spitalul Padre Colombo din Parintins. Cu aproximativ 7 kg și 328 de grame, Angerson Dos Santos s-a născut la ora 12:00 a zilei de 18.01.2023 (miercuri), la Spitalul Părintele Colombo din Parintins și este considerat cel mai mare copil născut vreodată în stat”.

Bebelușul, născut de mama Cleidiane Santos dos Santos, de 27 de ani, este cel mai mare născut vreodată în această țară.

Micuțul Angerson rămâne acum într-un incubator din spital o perioadă de timp, după nașterea sa prematură. Se spune că este într-o stare sănătoasă și nu prezintă anomalii.

Angerson Dos Santos. Foto: Hospital Padre Colombo

Spitalul a organizat strângerea de donații pentru a ajuta familia cu scutece foarte mari și haine noi, deoarece toate cele cumpărate înainte de nașterea lui s-au dovedit a fi mult prea mici.

Angerson se numără printre cei mai mari bebeluși născuți vreodată, potrivit Guinness World Records, însă lipsa unor dovezi adecvate a făcut imposibilă verificarea datelor de către organizație. Dar, presupunând că informațiile sunt corecte, titlul de cel mai mare bebeluș din lume revine unui băiat născut la Sig. Carmelina Fedele, care a cântărit 10,2 kilograme în Aversa, Italia, în septembrie 1955.

Angerson, cu o înălțime de peste un metru și greutatea ce depășește șapte kilograme, se află în prezent într-o stare bună de sănătate în urma cezarianei de urgență.