Actual International

O mare sportivă a Rusiei a plecat din țară. După ea, și un actor de comedie a fugit, ca să scape de recrutare

O mare sportivă a Rusiei a plecat din țară. După ea, și un actor de comedie a fugit, ca să scape de recrutare
Colaj Libertatea

O cunoscută sportivă din Rusia a ales să plece definitiv din țara natală. Între timp, azi, presa a anunțat că și un actor tânăr de comedie, cunoscut și controversat, a trecut granița în Serbia. Confirmarea au dat-o chiar cei doi, prin intermediul rețelelor de social media.

O mare sportivă a Rusiei a plecat din țară. După ea, și un actor de comedie a fugit, ca să scape de recrutare

Secretarul general al Comitetului Olimpic Rus, Anastasia Davydova (39 de ani), ar fi plecat în străinătate din cauza regimului lui Vladimir Putin din Rusia.

De cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice (Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2021) în proba de înot sincron, Davydova a confirmat știrea spunând că nu mai are de gând să se întoarcă în Rusia, conform agenției de știri de stat Tass.

Anastasia Davydova. Foto: Facebook

Fosta sportivă ar fi nemulțumită din cauza mobilizării parțiale și a anulării cantonamentelor sportivilor în străinătate. Deocamdată, Comitetul Olimpic Rus a transmis pe canalele media că nu știe despre plecarea secretarului general din Rusia.

Anunțul plecării tânărului actor de comedie a venit chiar de la el

Și controversatul actor de comedie rus, Iury Khovanski, ar fi fugit din Rusia în Serbia, pentru a evita să fie recrutat, scrie media internațională.

Actorul de comedie rus Iury Khovansky. Foto: The Bell

Actorul, cunoscut ca și blogger, Iury Khovansky a fugit din Rusia în Serbia, potrivit informațiilor publicate miercuri, 28 septembrie, pe Telegram.

Khovansky a scris că oamenii de pe rețelele de socializare au râs de el pentru că a sugerat că nu va fi recrutat, dar a mai spus că nu vrea să stea să vadă. „Deci – mi-am luat pașaportul și o valiză, o gară, Serbia. Sper că voi fi fericit acolo”, a spus el.

Amintim că acest tânăr actor rus, al cărui canal de YouTube are peste 4,4 milioane de abonați, a fost reținut la începutul lunii iunie 2021, pentru „justificarea terorismului”, după ce a interpretat un cântec în care vorbea despre copiii care au fost victime ale cecenilor, în luarea de ostatici de la Teatrul Dubrovka în 2002.