Actual

O nouă condamnare pentru Aleksei Navalnîi. Opozantul lui Putin este acuzat de defăimare!

O nouă condamnare pentru Aleksei Navalnîi. Opozantul lui Putin este acuzat de defăimare!

O nouă condamnare pentru Aleksei Navalnîi. Opozantul lui Putin este acuzat de defăimare! Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a fost găsit vinovat în această seară de defăimare a unui veteran din cel de-al Doilea Război Mondial și obligat la plata unei amenzi de aproape 10.000 de euro.

Sentința a fost pronunțată la doar câteva ore după ce Aleksei Navalnîi a fost condamnat și în apel la doi ani și jumătate de închisoare în alt dosar de fraudă.

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a primit astăzi o nouă condamnare, la o amendă de 850.000 de ruble, aproximativ 9.500 de euro.

El a fost acuzat de calomnierea unui veteran de război de 95 de ani pentru că a participant anul trecut la un clip promoțional în sprijinul referendumului pentru modificarea Constituției. Într-un comentariu video el l-a numit: „slugoi și trădător”.

O nouă condamnare pentru Aleksei Navalnîi. Aleksei Navalnîi a respins acuzațiile, iar avocații săi au declarat că vor contesta sentința. Judecătoarea, pe de altă parte, a cerut ca materialele procesului să fie trimise Comitetului pentru investigații, pentru a stabili dacă declarațiile lui Navalnîi la adresa instanței în timpul acestui proces constituie infracțiuni.

Cu doar câteva ore mai înainte, o altă instanță a respins recursul lui Aleksei Navalnîi la comutarea într-o pedeapsă cu executare a uneia cu suspendare, într-un mai vechi dosar de delapidare pe care acesta îl declară fabricat.

Schimbarea pedepsei a fost cerută sub pretextul încălcării condițiilor de probațiune, ceea ce Navalnîi, de asemenea, respinge. Scăzându-se perioada de arest preventiv și la domiciliu, el ar urma să execute doi ani și jumătate, informează RRA.