Actual International

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii face apel la un „armistițiu de Crăciun” cu Ucraina

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii face apel la un „armistițiu de Crăciun” cu Ucraina
Infoactual/arhiva

Ca printr-o minune, patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii face apel la un „armistițiu de Crăciun” cu Ucraina. Crăciunul va fi sărbătorit sâmbătă, 7 ianuarie 2023, de către toți credincioșii de rit vechi.

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii face apel la un „armistițiu de Crăciun” cu Ucraina

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a îndemnat Ucraina și Rusia să respecte un „armistițiu de Crăciun”, de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 12.00 a zilei de 7 ianuarie.

Agenția de știri BAZA a relatat joi, 5 ianuarie 2023, despre apelul la un „armistițiu de Crăciun” din partea Patriarhului Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, prin intermediul canalului Telegram.

„Eu, Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, fac apel la toate părțile implicate în conflictul internecinic cu un apel la încetarea focului și la stabilirea unui armistițiu de Crăciun de la ora 12:00 pe 6 ianuarie până la ora 24:00 pe 7 ianuarie, astfel încât ortodocșii să poată participa la slujbe în ajunul Crăciunului și în ziua Nașterii lui Hristos”, ar fi spus Kirill.

Anul trecut, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Gundyaev, alias Patriarhul Kirill, s-a numărat printre numeroșii ruși care au primit sancțiuni din partea Uniunii Europene și Marii Britanii, scrie presa externă.

La vremea respectivă, s-a remarcat faptul că Kirill a fost un susținător vocal al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Chiar și președintele belarus l-a lăudat, în plin război.

În noiembrie 2022, președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, l-a lăudat pe Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii cu ocazia zilei sale de naștere și i-a mulțumit pentru „munca sa neobosită”.

Duminică, 20 noiembrie, Lukașenko s-a grăbit să îl laude pe Patriarhul Kirill de ziua sa de naștere, menționând că Biserica Ortodoxă Rusă s-a confruntat cu o perioadă dificilă într-o perioadă de luptă pentru valorile umane fundamentale.

De la începutul războiului, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a ținut cu înverșunarea partea Rusiei și a declarat inclusiv că rușii nu ar trebui să se teamă de moarte. Un amplu material, cu o declarație halucinantă a acestei înalte fețe bisericești, poate fi citit cu un singur click aici.