Actual International

Oamenii fug și se calcă în picioare, într-un magazin din Shanghai. Motivul e îngrozitor. Video

Oamenii fug și se calcă în picioare, într-un magazin din Shanghai. Motivul e îngrozitor. Video

Chinezii trăiesc vremuri de groază la propriu și se poate vedea din imaginile care au făcut înconjurul lumii, devenind virale pe internet.

Oamenii fug și se calcă în picioare, într-un magazin din Shanghai. Motivul: un suspect de Covid. Video

S-a creat o adevărată busculadă într-un magazin Ikea din Shanghai, după ce s-a anunțat că în încăperea dată există un contact al unui pacient cu covid-19.

Imaginile au devenit virale pe internet, unde se vede cum zeci de oameni forțează ușile, în încercarea de a scăpa de agenții de pază și polițiștii care voiau să îi închidă acolo devenind și ei suspecți la rândul lor după contactul inevitabil cu suspectul de covid.

În filmările viralizate pe rețelele sociale este surprins momentul în care paznicii închid ușile magazinului, iar mulțimea forțează, oamenii reușind să fugă cât îi țineau picioarele.

Chinezii sunt înspăimântați de carantină

Imaginea, per ansamblu, este șocantă și dezolantă. Potențialii cumpărători cu măștile pe față împingând forțele de ordine și pe ceilalți oameni, în dorința de a scăpa. Mamele își târau proprii copii trăgându-i de mâini. Și toate acestea dintr-un singur motiv: chinezii nu mai vor carantină.

Și în tot acest film, paznicii nu au reușit decât să fie luați prin surprindere, să ridice din umeri, nedumeriți.

Conform BBC, oficialii chinezi încercau să închidă magazinul Ikea din districtul Xuhui, cu oamenii în interior, după ce au depistat un client contact direct al unui pacient cu virusul covid. Conform deciziei autorităților, toți cei care au mers la magazinul Ikea ar trebui plasați în carantină timp de două zile, urmate de alte cinci zile de monitorizare a sănătății.

”…Un caz de cod sanitar anormal a fost prezentat la un IKEA din Shanghai, iar întregul mall a fost brusc blocat🥶 Unele persoane au forțat ieșirea de teamă să nu fie trimise în lagăre de concentrare, dar, de fapt, nu există niciun loc de scăpare sub supravegherea digitală a #AmazingChina”, a scris Donna Wong pe Twitter (filmarea de mai sus).

În contextul dat, Ikea a anunțat, duminică, că magazinul a fost închis din cauza restricțiilor anti-covid.

Foto: captura video/twitter