Actual International

Olaf Scholz, grav incident de securitate. Cine l-a dat de gol că a aruncat documente secrete la gunoi și ce conțineau ele

Olaf Scholz, grav incident de securitate. Cine l-a dat de gol că a aruncat documente secrete la gunoi și ce conțineau ele

Un scandal imens este mediatizat intens în Germania, astăzi. Nume sonore sunt implicate într-un caz prin care i se aduc cancelarului german acuze fără precedent. Este totuși vorba de un grav incident de securitate.

Acuze fără precedent. S-a aflat ce documente secrete a aruncat la gunoi Olaf Scholz și ce conțineau ele

Cancelarul german Olaf Scholz este acuzat că ar fi aruncat la gunoi documente secrete, documente care ar fi avut legătura inclusiv cu summit-ul G7.

O vulpe l-a dat de gol

Olaf Scholz este acuzat că a aruncat la gunoi documente secrete de la summit-ul G7. Totul a ieşit la iveală după ce o vulpe ar fi atacat pubela în care se aflau documentele. Acestea au fost luate de vânt şi purtate prin curţile oamenilor.

Documentele confidențiale ale Guvernului Germaniei au ajuns din greşeală la persoane civile, persoane care nu ar fi trebuit să aibă în mod normal acces la asemenea informații. Hârtiile conțin informații despre summit-ul G7, extrem de sensibile şi personale.

Printre documente se aflau mai multe note explicative date de Ministerul de Externe de la Berlin care oferea informaţii despre soţiile liderilor G7, scrie presa germană.

Ce era scris în documente despre soțiile liderilor

Hârtiile duse de vânt făceau referire directă la soțiile marilor lideri mondiali, cu date informative, nume și prenume.

Într-un act se menționa faptul că soţia lui Boris Johnson a studiat arta și istoria activismului de mediu.

În schimb, soţia premierului italian ”evită publicul” şi este licențiată în literatura engleză.

În dreptul soţiei premierului Japoniei se arăta faptul că aceasta este secretară la compania Mazda.

Despre soțiile lui Joe Biden și Emmanuel Macron, raportul arăta că cele două sunt profesoare.

Jurnaliştii din Germania, citați de bzi, susţin că s-ar impune o anchetă disciplinară pentru că documentele confidențiale nu pot ajunge în spaţiul public.

Potrivit unei analize publicate de Reuters, una dintre economiile gigant ale lumii, Germania, se află la un punct de cotitură care, potrivit unor temeri, ar pune în pericol prosperitatea construită de generaţia sa postbelică.

Deşi la suprafaţă, motorul economic german funcţionează, o inversare recentă a exporturilor şi căderi abrupte ale cotaţiilor bursiere trădează probleme adânc înrădăcinate, în cea mai populată şi mai industrializată ţară a continentului, un pilon central al Uniunii Europene.