Actual International

Omagii pe social media după ce fostul secretar american al Apărării a murit în urma unui atac de cord la 68 de ani

Omagii pe social media după ce fostul secretar american al Apărării a murit în urma unui atac de cord la 68 de ani
EVZ

Potrivit primelor informații care au ajuns în presa internațională din Statele Unite, marți, 25 octombrie 2022, fostul secretar american al Apărării Ash Carter a murit la vârsta de 68 de ani.

Omagii pe retelele de socializare după ce fostul secretar american al Apărării Ash Carter a murit în urma unui atac de cord, la vârsta de 68 de ani

Fostul secretar american al Apărării Ash Carter a murit subit din cauza unui atac de cord, se arată într-un comunicat al familiei.

Expertul militar Phil Stewart a dat vestea pe Twitter, scriind: „Fostul secretar al apărării Ash Carter a murit, spune purtătorul de cuvânt”.

Corespondentul de securitate națională a SUA pentru Fox News, Jennifer Griffin, a declarat că fostul secretar al apărării americane Carter a murit în urma unui atac de cord luni, 24 octombrie a.c.

„Fostul secretar al Apărării Ash Carter, în vârstă de 68 de ani, moare în urma unui atac de cord noaptea trecută, declarație din partea familiei și a fostului purtător de cuvânt Peter Cook”, a spus ea pe Twitter.

În declarația familiei se precizează: „Familia fostului secretar al Apărării Ashton B. Carter împărtășește cu profundă tristețe faptul că secretarul Carter a decedat luni seară la Boston, în urma unui eveniment cardiac brusc, la vârsta de 68 de ani.”

Carter a ocupat funcția de al 25-lea secretar al apărării din februarie 2015 până în ianuarie 2017, în timpul mandatului președintelui Barack Obama. Ulterior, el a ocupat funcția de director al Centrului Belfer pentru știință și afaceri internaționale de la Harvard Kennedy School.

Omagiile au inundat rețelele de socializare după aflarea veștii morții subite a fostului secretar american al apărării.

„Foarte trist să aflu că fostul secretar de stat major al SUA Ash Carter a decedat. A fost un mare prieten al Europei și al alianței @NATO. O moștenire majoră este faptul că a lansat a treia strategie offset pentru a investi în tehnologii noi și disruptive și a căutat legături mai bune cu Silicon Valley.”

„O veste tristă. A murit Ash Carter, fostul ministru al Apărării. Avea 68 de ani. A apărut la @Morning_Joe de-a lungul anilor. În 2015, le-a oferit lui @JoeNBC & @morningmika un tur al Pentagonului pe care l-am difuzat în emisiune.”

Și omagiile nu se opresc aici deoarece mulți oameni au lucrat cu el și toți au avut o părere foarte bună despre profesionalistul de care a dat dovadă, de realizările sale, dar și de bunătatea cu care i-a tratat pe cei cu care a colaborat de-a lungul vieții.