Actual Diverse

Operațiune ca-n filme. Asasinii procurorului antimafie, ucis pe o plajă din Caraibe, sunt după gratii

Operațiune ca-n filme. Asasinii procurorului antimafie, ucis pe o plajă din Caraibe, sunt după gratii
Foto: digi24

Au reușit! Operațiune ca-n filme. Nu în România, ci în Columbia. Traficanții de droguri, și de această dată, nu vor scăpa nepedepsiți. Lupta dintre oamenii legii și cartelurile de droguri a fost și este de actualitate.

Operațiune ca-n filme! Asasinii procurorului antimafie, ucis pe o plajă din Caraibe, sunt după gratii

Persoanele suspecte că l-au asasinat pe Marcelo Pecci, un procuror din Paraguay, în vârstă de 45 de ani, ucis luna trecută, pe o plajă din Caraibe, au fost arestate în Columbia și întregul grup destructurat, după cum a anunțat chiar președintele columbian Ivan Duque, aflat într-o vizită oficială, în Statele Unite, potrivit AFP.

Printr-un mesaj video, Duque transmite că a avut loc o operațiune specială, la care au colaborat Poliția și Procuratura Columbiei, alături de alte oficialități din țara lor. Prin faptul că și-au reunit forțele, rezultatul a fost cel scontat, mai ales că operațiunea s-a desfășurat cu repeziciune într-o perioadă scurtă de timp, din luna mai când a avut loc omorul, pănă acum.

Într-o operațiune la care au colaborat Poliția Națională a Columbiei, Procuratura Generală a Columbiei și autoritățile paraguayene, i-am arestat pe toți cei implicați, printre care și autorul asasinării procurorului Marcelo Pecci”, a trasmis, cu mândrie, președintele Ivan Duque .

Cunoscut ca specialist în lupta împotriva traficului de droguri şi a crimei organizate, supranumit și ”procurorul antimafie”, Pecci a fost asasinat la 10 mai a.c., pe insula Baru, în largul coastei Columbiei, unde îşi petrecea luna de miere cu soţia sa, jurnalista columbiană Claudia Aguilera.

Marcelo Pecci era procuror specializat în anchete asupra crimei organizate, traficului de droguri, spălare de bani şi finanţare a terorismului. El a devenit celebru și prin faptul că s-a implicat efectiv în ancheta care l-a trimis pe fotbalistul Ronaldinho în spatele gratiilor, între martie şi august 2020, când acesta din urmă a fost găsit că intrase în Paraguay cu acte fase.

Paraguay şi Columbia şi-au întărit în ultimii ani cooperarea împotriva crimei internaţionale organizate. În pofida zecilor de ani de luptă împotriva cartelurilor şi traficanţilor de droguri, Columbia rămâne, în continuare, principalul producător şi exportator de cocaină din lume.

Filmul ultimei zile

Pecci, 45 de ani, s-a căsătorit pe 30 aprilie în oraşul Cartagena cu o jurnalistă columbiană, Claudia Aguilera, publicând fotografii de la eveniment pe pagina sa de Twitter.

Asasinatul a avut loc pe plaja privată a hotelului Decameron, în mijlocul turiştilor şi în faţa albastrului transparent al Mării Caraibelor, titrează AFP.

Doi indivizi au venit (din mare) pe o ambarcaţiune, s-au apropiat şi au deschis focul, apoi au fugit”, a relatat cele întâmplate, soţia procurorului.

„Un paznic a vrut să intervină, ei au deschis focul şi asupra lui. Nu primise nicio ameninţare”, a povestit, la acea vreme, cu lacrimi în ochi Claudia Aguilera, proaspăta soție îndoliată, pentru că tragedia i-a smuls din brațe, mult prea devreme, omul iubit.