Lifestyle

Pâinea, un pericol alimentar. Iată trei alternative sănătoase cu care o poți înlocui

Pâine, sursa foto freepik
sursa foto freepik

Cele mai multe tipuri de pâine pe care le cumpărăm din magazinele alimentare sunt făcute din cereale foarte procesate și includ conservanți și zaharuri adăugate. Dacă încerci să slăbești sau să eviți alimentele procesate, această listă de alternative sănătoase a pâinii va fi foarte utilă.

Pâinea a fost un aliment de bază în dieta umană timp de mii de ani. Pâinea este ușor de preparat, ieftină și sățioasă. Pe măsură ce agricultura a înlocuit vânătoarea și culesul în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, pâinea a devenit rapid un element permanent.

De ce este pâinea  un aliment procesat

După Revoluția Industrială, pâinea albă procesată, lipsită de nutrienți naturali, a înlocuit pâinea integrală, făcută în casă, de care oamenii se bucurau de milenii.

După Revoluția Industrială, mașinile au înlocuit metodele tradiționale de coacere a pâinii. A existat, de asemenea, un boom demografic care a cerut mai multă hrană decât cea produsă vreodată. Ca urmare, pâinea a fost fabricată rapid cu ingrediente ieftine, ceea ce a făcut-o să fie departe de strămoșul său bogat în nutrienți.

În acest moment al istoriei omenirii, majoritatea pâinilor pe care le cumpărați de la magazinul alimentar includ ingrediente procesate, făinuri de cereale pe bază de OMG, balsamuri pentru aluat și alte substanțe chimice pentru a îmbunătăți durata de conservare.

Deși nu toate pâinile sunt considerate nesănătoase, este probabil înțelept să evitați pâinile excesiv de procesate care se găsesc pe rafturile celor mai multe magazine alimentare.

În plus, pâinile făcute cu făinuri albe procesate pot provoca o creștere rapidă a glicemiei și pot să nu fie potrivite pentru persoanele care au probleme cu glicemia.

3 alternative sănătoase la pâine

Dacă alegeți să evitați pâinea cu totul, aceste alternative de pâine cu alimentație curată servesc unor scopuri similare, adăugând adesea beneficii proprii.

Asigurați-vă că adăugați și alte surse de carbohidrați sănătoși, cum ar fi cerealele fără gluten sau fructele, dacă nu urmați o dietă săracă în carbohidrați.

Prăjituri de ovăz și biscuiți din cereale integrale

Făcute cu ovăz scoțian, acestea reprezintă o modalitate convenabilă de a atinge aportul zilnic recomandat de 30 g de fibre, pentru început. Fibrele nu sunt digerate de corpul nostru, dar ne ajută să ne menținem intestinul sănătos. Nu numai atât, dar aceste produse sunt bogate în vitamine și minerale (magneziu, fier, vitaminele B și E) și sunt incredibil de versatile și în bucătărie.

Acest lucru este valabil mai ales dacă luăm în considerare că există atât de multe texturi diferite (pâini plate aspre, fine, crocante și crocante) și arome (de la brânză la fructe și semințe) din care puteți alege. Fie că le acoperiți cu crema de brânză preferată, legume proaspete sau o felie de șuncă presată, acestea vă vor ajuta să vă oferiți o eliberare lentă de energie pentru a vă menține în formă mai mult timp.

Cartofii dulci, o alternativă gustoasă

Studiile arată că cartofii dulci au o valoare nutritivă excelentă. Sunt o sursă bogată de fibre, carbohidrați, minerale și alți nutrienți, de asemenea, sunt bogați în amidon. Cartofii dulci au un nivel ridicat de vitamina C și valoare energetică. De asemenea, sunt mai bogați în vitamine și minerale decât cartofii obișnuiți.

Așadar, luați în considerare utilizarea acestui înlocuitor de pâine, nu numai că vă poate spori energia , dar vă poate menține și sentimentul de sațietate pentru mai mult timp.

Salată verde

Frunzele verzi de culoare închisă conțin o serie de nutrienți de care avem nevoie, de la vitaminele B care stimulează energia, la calciu care întărește oasele, la antioxidanți și chiar la unele grăsimi sănătoase și proteine. Frunzele de varză creață sunt alternative fantastice la pâine, deoarece sunt bogate în nutrienți și au dimensiuni decente pentru a face rulouri.

Puteți folosi varză crudă sau o puteți găti ușor la aburi timp de câteva minute pentru mai multă flexibilitate, potrivit culinarynutrition.com.

Notă redacție: Din respect pentru dumneavoastră, acest articol nu este însoțit de publicitate