Actual Diverse

Papa Francisc este în pericol! Suveranul Pontif ar putea avea o singură soluție

Papa Francisc este în pericol! Suveranul Pontif ar putea avea o singură soluție
evz.ro

La scurt timp după moartea Papei Benedict al XVI-lea, din data de 31 decembrie 2022, conservatorii de la Vatican au demarat o mișcare împotriva Suveranului Pontif liberal. Mai exact, aceștia au pus la cale un plan secret menit să pună enorm de mult stres asupra Papei Francisc, astfel încât, Suveranului Pontif să-i rămână o singură soluție.

În prezent, Papa Francisc are 86 de ani și  în repetate rânduri a spus că se va retrage din funcție dacă starea lui de sănătate se va agrava, lucru puțin probabil în timp ce Benedict al XVI-lea era încă în viață. Se dorea să se evite situația în care trei Papi în viață locuiesc la Vatican.

Arhiepiscopul este împotriva Papei Francisc

După ce Papa Francisc s-a întâlnit luni, 9 ianuarie 2023, cu arhiepiscopul Georg Gänswein, secretarul de lungă durată al Papei Benedict al XVI-lea, speculațiile cu privire la complotul Vaticanului au luat amploare. Împotriva actualului Papă este arhiepiscopul, care, în trecut, a publicat o carte de memorii în care îl prezintă pe Francisc într-o lumină deosebit de nefavorabilă.

Vaticanul nu a oferit detalii

Luni, în urma întâlnirii, Vaticanul a refuzat să ofere detalii despre ce anume s-a discutat și a confirmat doar că întrevederea a avut loc. În acest sens, o publicație italiană a scris despre un cardinal italian care a dezvăluit faptul că se pregătește o acțiune de către conservatori împotriva Papei „comunist”.

Potrivit cardinalului, „planul secret va fi formulat pe mai multe axe și faze, dar va avea un singur obiectiv – să pună pontificatul sub o asemenea presiune încât Francisc să fie nevoit să demisioneze. Adversarii lui Francisc știu că în acest moment sunt în minoritate, că vor avea nevoie de timp atât pentru a obține un consens, cât și pentru a-l slăbi pe Francisc”, iar  campania se va axa pe slăbirea progresivă a Sfântului Părinte, precum și pe opțiunile sale doctrinare, ceea ce va crea o mare nemulțumire care va putea fi folosită împotriva sa.

De când este Papa Francisc la Vatican

După ce conservatorul Benedict al XVI-lea și-a dat demisia, în anul 2013, la Vatican, Papa Francisc a devenit suveran pontif. Iar, venirea lui a adus mai multe schimbări în Vatican, fiind un critic al capitalismului și cu o atitudine deschisă față de homosexualitate, avort, împărtășania pentru divorțații recăsătoriți și celibatul preoților, citează evz.ro.