Actual International

Plan diabolic dat peste cap. Un iranian, arestat în Germania pentru că ar fi plănuit mai multe atacuri chimice

Plan diabolic dat peste cap. Un iranian, arestat în Germania pentru că ar fi plănuit mai multe atacuri chimice
Infoactual/arhiva

Nici polițiștii din Germania nu dorm niciodată astfel încât au prins exact la timp un răufăcător care avea un plan diabolic. Ce au descoperit oamenii legii germani este de-a dreptul înfiorător.

Plan diabolic dat peste cap și un iranian arestat în Germania pentru că ar fi plănuit mai multe atacuri chimice

Poliția din Germania a anunțat duminică, 08 ianuarie 2023, că un bărbat iranian de 32 de ani a fost reținut pentru că plănuia un atentat de motivație islamistă cu ricină și cianură.

Un bărbat iranian a fost arestat în regiunea Renania de Nord-Westfalia, în vestul Germaniei, pentru că ar fi plănuit un atac motivat de islamiști, folosind arme chimice.

Autoritățile au descoperit substanțele toxice în urma unui raid efectuat la reședința bărbatului din orașul Castrop-Rauxel din regiunea Ruhr.

Potrivit unui comunicat emis de poliția din Munster, poliția din Recklinghausen și procuratura din Dusseldorf, bărbatul de 32 de ani plănuia să folosească cianură și ricină pentru a comite acte grave de violență extremă.

În timp ce efectua raidul, poliția a izolat zona, iar la fața locului au fost trimiși și lucrători de salvare și de urgență, purtând costume speciale de protecție.

Toate probele ar fi fost apoi ridicate din casa respectivă, inclusiv toxinele nocive. Acestea au fost apoi trimise la un punct de decontaminare care a fost amenajat de către pompieri.

Ricina este o armă biologică extrem de toxică, pregătită în anumite condiții, după o amplă rețetă, iar anchetatorii spun acum:

„Căutarea servește la găsirea toxinelor corespunzătoare și a altor probe”, după cum relatează DW.

Anchetatorii au mai declarat presei că și un alt bărbat a fost arestat în timpul operațiunilor și a fost, de asemenea, luat în custodie.

Agenția germană de știri DPA a relatat că specialiști îmbrăcați în costume anti-contaminare au fost văzuți cum scot probe din casa bărbatului. Iar ziarul Bild a relatat că autoritățile germane se pare că au primit un pont de la o agenție de informații aliată, cu privire la presupusele planuri de atac chimic. Intervenția a avut loc la timp, planul diabolic a fost dejucat, înainte ca o inevitabilă tragedie să aibă loc.