Actual International

Papa Francisc i-a șocat pe catolici. Suveranul pontif le cere să accepte homosexualitatea

Papa Francisc i-a șocat pe catolici. Suveranul pontif le cere să accepte homosexualitatea
Infoactual/arhiva

O nouă opinie, controversată, a fost lansată, în aceste zile, de Papa de la Roma. Este vorba despre opinia oamenilor cu privire la homosexuali. În susținerea ideii sale, Papa Francisc aduce și argumente. Care sunt acestea, în cele ce urmează.

Papa Francisc a cerut dezincriminarea homosexualității, spunând că aceasta este o ”condiție umană”.

Potrivit site-ului de știri oantagonista, miercuri, 25 ianuarie 2023, suveranul pontif ar fi spus că biserica trebuie să acționeze împotriva ”legilor nedrepte”.

Confruntându-i pe cei care cred că există un ”leac” pentru homosexualitate, el a spus:

”A fi homosexual nu este o crimă. Nu este o crimă, dar este un păcat. Bine, dar mai întâi să deosebim un păcat de o crimă. Este, de asemenea, un păcat să nu ai milă de alții”.

Recunoscând că mulți din cadrul bisericii susțin legislația care incriminează homosexualitatea, el a spus că o astfel de discriminare se referă la probleme culturale care s-au dezvoltat de-a lungul secolelor. El a spus că este important să se schimbe și să se recunoască demnitatea tuturor, indiferent de alegerile lor.

Suveranul Pontif, în același context, a adăugat:

”Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire. Suntem cu toții copii ai lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ne iubește așa cum suntem și prin puterea cu care fiecare dintre noi luptă pentru demnitatea noastră”.

Declarațiile Papei vor fi salutate pe scară largă, deși mulți consideră că este o ocazie ratată de a aborda problema o dată pentru totdeauna, crezând că acesta ocolește în continuare problema.

Papa Francisc a condamnat legile ”nedrepte” care incriminează homosexualitatea, într-un interviu pentru Associated Press, publicat miercuri, adăugând că Biserica Romano-Catolică ar trebui să facă mai mult pentru a pune capăt unei astfel de legislații și că episcopii ar trebui să primească în biserică persoanele LGBT, în special în țările în care există astfel de legi.

”A fi homosexual nu este o crimă”, a subliniat Papa Francisc în interviu, adăugând că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt.

Francisc a făcut apel la toate țările care au legi care incriminează homosexualitatea – 67 în total, dintre care multe au prevăzută pedeapsa cu moartea, a precizat el – să anuleze aceste legi. ”Acest lucru este greșit. Este foarte greșit. Nimeni nu ar trebui să fie discriminat”, a spus el. Câteva dintre aceste țări se află în Africa, pe care papa o va vizita săptămâna viitoare.

Criticii spun însă că declarația Papei Francisc nu recunoaște pe deplin drepturile comunității LGBTQ+, ci mai degrabă caută să îi dezincrimineze pe homosexuali, iertându-i pentru ”condiția lor”.