Actual International

Parc de distracții și complex turistic, evacuate pe fondul unor informații privind o presupusă „scurgere de substanțe chimice”

Parc de distracții și complex turistic, evacuate pe fondul unor informații privind o presupusă „scurgere de substanțe chimice”
PA

Parcul de distracții Alton Towers din Marea Britanie a fost evacuat pe fondul unor informații privind o presupusă „scurgere de substanțe chimice.”

Un parc de distracții și complex turistic au fost evacuate pe fondul unor informații privind o presupusă „scurgere de substanțe chimice”

Parcul de distracții Alton Towers din Anglia a fost evacuat în dimineața de marți, 3 ianuarie 2023, după ce un angajat ar fi raportat un ”miros ciudat” într-o bucătărie din cadrul zonei de conferințe. Locul unde se afla bucătăria este destinat exclusiv angajaților parcului, după cum a relatat thesun.co.uk.

Incidentul a avut loc în jurul orei 12:45, iar serviciile de urgență au fost trimise imediat la atracția din Staffordshire pentru a se ocupa de o presupusă „scurgere de substanțe chimice”.

Oaspeții hotelului din apropiere au fost ulterior escortați din incintă în timp ce echipele de urgență se ocupau de situația dată. Se crede că două persoane au avut nevoie de asistență medicală din partea personalului de la ambulanță.

„Am fost chemați la Alton Towers Resort ca urmare a unor informații privind un incident suspect legat de substanțe chimice într-o zonă de bucătărie rezervată exclusiv angajaților,” a declarat un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri.

„Echipaje din Cheadle, Ipstones și Longton au participat și au efectuat o evaluare, cu echipament specializat, care nu a înregistrat nicio citire îngrijorătoare.”

Ce reprezintă Alton Towers Resort

Alton Towers Resort, adesea denumit Alton Towers este un parc tematic și un complex turistic din Staffordshire, Anglia, în apropiere de satul Alton. Parcul este operat de compania Merlin Entertainments Group și include un parc tematic, un parc acvatic, un centru spa, un mini-golf și un complex hotelier.

Inițial a fost o proprietate privată a conților de Shrewsbury, terenurile Alton Towers au fost deschise publicului în 1860 pentru a strânge fonduri. La sfârșitul secolului al XX-lea, a fost transformat într-un parc tematic și a deschis o serie de atracții noi începând din 1980. În 2019, a fost al doilea cel mai vizitat parc tematic din Marea Britanie, cu 2 130 000 de vizitatori, ceea ce îl plasează după Legoland Windsor.

Din cauza pandemiei covid-19, Alton Towers a fost deschis doar din 4 iulie până în noiembrie, cu o capacitate limitată, ceea ce înseamnă că doar 670.000 de vizitatori au intrat în parc în anul 2020.

Alte activități auxiliare: Alton Towers Waterpark, facilități de conferințe, un teren de golf nebun și un traseu cu corzi înalte.

Parcul tematic este deschis de obicei de la sfârșitul lunii martie până la începutul lunii noiembrie, în timp ce multe dintre hotelurile și facilitățile sale sunt deschise pe tot parcursul anului.