Actual

Pariu cu frica. Ai sta în această cameră pentru 1 milion de dolari de la Microsoft?

Microsoft pariu cu frica

Există mai multe căi de a câștiga bani. Chiar și unele mai puțin ortodoxe. Microsoft nu propune însă să faci ilegalități pentru îmbogățire, ci să te confrunți cu propria frică. Iar aici nu vorbim despre confruntarea cu animale sau persoane periculoase, ori supraviețuirea într-un mediu neprielnic.

Testul pe care-l propune compania de Big Tech este, în aparență, mult mai simplu de atât. Totuși, nimeni nu a reușit să treacă această probă, care presupune să stai vreme de o oră într-o cameră. Deși proprietățile camerei sunt neobișnuite, ele nu reprezintă un pericol. Atunci, de ce este atât de greu de îndeplinit sarcina?

Microsoft propune ceva foarte liniștit

Iar problema este că respectiva cameră este una mult prea liniștită. Creația marii companii de software este o sală fără ecou, iar nivelul de intensitate a sunetului este de 20 de decibeli. Cu minus.

Astfel, chiar și dacă ai încerca să-ți ții de urât cu propria voce, ea s-ar auzi complet diferit față de ceea ce știi. Mai mult decât atât, vei ajunge să-ți auzi sângele circulând prin vene. Toate funcțiile fiziologice ale corpului tău vor fi audibile.

Un alt risc este acela de a-ți pierde echilibrul, cu atât mai mult dacă faci testul și mai greu. Poți să ceri operatorilor să stingă lumina. În întunericul absolut și liniștea așijderea, riști să-ți pierzi nu numai echilibrul, ci și starea de conștiență.

Ceea ce „ajută” și mai mult la sentimentul de dezrădăcinare este faptul că celebra cameră este suspendată, conform Substanțial. Așadar, elementul lipsei de control poate face teama să fie și mai puternică.