Actual

Parlamentarii din Timiș somează DNA. Vor să se spună căruia din ei ar fi dat mită polițistul arestat

dna
Arhivă

DNA este somată de parlamentarii din Timiș, care doresc, cu ardoare, să afle adevărul, cât mai repede posibil. Ei vor să li se spună căruia din ei ar fi dat mită polițistul arestat, devenit de acum ”celebru”, în toată România.

Parlamentarii din Timiș somează DNA. Vor să se spună căruia din ei ar fi dat mită polițistul arestat

Partidul Forța Dreptei Timiș a solicitat Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să publice numele parlamentarilor implicați în cazul de la Giroc, când un polițist, prins cu mită, a declarat că banii erau pentru niște parlamentari din Timiș.

Partidul Forța Dreptei Timiș recunoaște prezumția de nevinovăție și înțelege faptul că urmărirea penală este secretă, însă, în acest caz se cere o excepție de la regulă, fiind absolut necesar ca DNA ”să facă lumină cu privire la persoanele implicate și să prezinte calitatea lor în dosar, deoarece este inacceptabilă suspiciunea care planează la ora actuală asupra tuturor parlamentarilor de Timiș”, scrie stiripesures.ro.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Timișoara, au informat miercuri opinia publică cu privire la faptul că “au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 mai 2022, a suspectului GÎRD AURELIAN, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Giroc, județul Timiș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în perioada anterioară datei de 09 august 2021, suspectul Gîrd Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București”.

Reținerea polițistului a avut loc chiar în sediul IPJ Timiș

Adjunctul şefului de post din Giroc, Aurelian Gîrd, a fost ridicat de procurorii DNA Timişoara, chiar din sediul IPJ Timiş. Gîrd este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită, după ce i-a solicitat unui locuitor 10.000 de euro, dar şi două hectare de teren, pentru a-i rezolva punerea în posesie pentru o parcelă de teren de 12 hectare.

La o săptămână după ce DNA l-a ridicat pe Mueen Ahmad Al Shawis, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Giroc, procurorii anticorupţie lovesc din nou, după cum scriu jurnaliștii de la de Banat.ro. Şi tot într-o afacere imobiliară. În acest sens, după cum menționează aceleași surse locale, poliţistul s-ar lăudat că ar avea relaţii foarte mari.