Actual Diverse

Patru cranii umane detectate într-un pachet de către scanerul de securitate cu raze X al unui aeroport

Patru cranii umane detectate într-un pachet de către scanerul de securitate cu raze X al unui aeroport
Facebook/Guardia Nacional Mexic

Scanerele de securitate aeroportuară de la Aeroportul Intercontinental Queretaro din Mexic au detectat patru cranii umane în interiorul unei cutii de carton.

Patru cranii umane detectate într-un pachet de către scanerul de securitate cu raze X al unui aeroport

Garda Națională din Mexic a anunțat în aceste zile că a descoperit un pachet care conținea patru cranii umane. Acestea au fost detectate după ce au trecut prin echipamentul cu raze X de la Aeroportul Intercontinental Queretaro.

Potrivit unui comunicat al autorității de aplicare a legii mexicane, pachetul interceptat era destinat unei adrese din Manning, Carolina de Sud. Macabra descoperire sosise din Michoacan, un stat de coastă din vestul Mexicului. Capitala sa, Apatzingan, este recunoscută ca fiind sediul celebrului cartel de droguri Viagras.

Craniile se aflau în interiorul unei cutii de carton, după ce fuseseră mai întâi învelite în plastic transparent și apoi în folie de aluminiu, au spus oamenii legii mexicani. Garda Națională nu a divulgat alte informații în legătură cu identitatea rămășițelor umane sau cu vârsta acestora. Nu a fost oferit niciun motiv pentru care acestea ar fi fost trimise din Mexic în SUA.

Foto: Facebook Guardia Nacional Mexic

„În timpul inspecțiilor la companiile de ambalare și prin intermediul unei echipe de raze X, #NationalGuardia a detectat pe Aeroportul Intercontinental din #Queretaro, patru cranii, aparent de origine umană, învelite în plastic transparent și hârtie de aluminiu minio, fără fișă medicală”, a postat Garda Națională pe pagina sa oficială de Facebook.

După cum au precizat aceștia, pentru a permite transferul rămășițelor umane, trebuie obținut mai întâi un permis special de la o autoritate sanitară competentă, după cum a relatat și thesun.co.uk.

În urmă cu opt ore, reprezentanții Guardia Nacional Mexic au scris pe pagina lor de socializare:

În cadrul operațiunilor de susținere a turismului și @heroespaisanos, #GuardiaNacional efectuează tururi în zonele aleilor, sălilor de așteptare și în vecinătatea centrelor de autobuz în entități precum #Durango sau #CDMX, la finalul festivităților de anul nou.