Actual Diverse

Accident groaznic la Iași, comis de o șoferiță beată. Patru muncitori de la asfaltare, morți. Striviți și arși de smoală

Accident groaznic la Iași, comis de o șoferiță beată. Patru muncitori de la asfaltare, morți. Striviți și arși de smoală

Un accident groaznic a avut loc în Iași, în noaptea zilei de 16 spre 17 iunie 2022. În acest accident sunt implicați muncitori nevinovați, care își vedeau liniștiți de munca lor, într-o zi obișnuită de lucru, în timpul săptămânii.

Culmea este că șoferița care a produs accidentul, scăpată ca prin minune cu viață, a fost dusă la spital pentru îngrijiri, dar după un control medical a părăsit unitatea. Polțiștii au găsit-o azi la prânz, într-un mall din Iași și au dus-o la secție.

Patru muncitori morți, striviți de autoutilitara cu care lucrau și trei oameni răniți grav, din cauza unei șoferițe, beată la volan

În noaptea de 16 spre 17 iunie a.c., Poliția din Iași a fost sesizată despre un accident rutier, soldat cu victime omenești, produs pe raza municipiului Iași, în zona Păcurari. La fața locului s-au deplasat imediat, pe lângă oamenii legii, și specialiștii în urgențe și descarcerare. Chiar în mijlocul străzii, aceștia au acordat primul ajutor. Cei prezenți la fața locului au povestit că patru muncitori au murit, striviți de autoutilitara cu care lucrau. Peste doi dintre ei s-a vărsat butoiul cu smoală încinsă, folosit la asfaltare.

Lucrătorii răniți, din cauza rănilor grave, suferite la fața locului, trec, în continuare, prin chinuri groaznice.

Din cercetările efectuate până în prezent, polițiștii rutieri au constatat faptul că în accident a fost implicat un grup de muncitori care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă și două vehicule, respectiv un autoturism condus de o femeie de 39 de ani și o autoutilitară oprită pe partea carosabilă.  În urma impactului, patru persoane au murit, uciși pe loc, prinși sub autoutilitara cu care lucrau, iar alte 4 au fost rănite (inclusiv șoferița). Mașina s-a răsturnat, la impactul puternic al loviturii, ceea ce atestă că respectiva șoferiță avea și viteză. Se vorbește de circa 160 km/h.

Totodată, cei prezenți acolo au povestit că șoferița mirosea foarte tare a alcool. Alcooltestul a arătat că aceasta urcase băută la volan.

”Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările sunt continuate”, se arată în comunicatul primit de la Poliția Română Iași.

Adina Iuliana Ghervase, de 39 de ani, a făcut un gest de neînţeles, pentru cei care o cunosc. A consumat băuturi alcoolice, iar mai apoi s-a urcat la volan. Nu se ştie ce motiv a condus-o spre această acţiune, însă puţin timp mai târziu, acțiunea ei nesăbuită urma să îi schimbe viaţa. Ajunsă în Păcurari a pierdut controlul volanului autoturismului marca Alfa Romeo şi a acroşat 4 muncitori de la Citadin SA, au relatat reporterii BZI. Ei au aflat că femeia, care este și mamă a unui băieţel, a lucrat ca agent de vânzări, în trecut.

Accident cu victime multiple în Păcurari în zona AMRS SRL între 2 autoturisme, de unde au rezultat 8 victime, 4 încarcerați. Din păcate, în total sunt 4 morți. Detalii despre persoanele rănite: Un bărbat cu politraumă preluat de echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi dus la Spitalul Sf. Spiridon cu un posibil şoc hemoragic. A fost internat pe secţia de Chirurgie şi operat. Șoferița de la volanul autoturismului Alpha Romeo era policontuzionată, încarcerată şi preluată de Echipajul de Prim Ajutor 1. Era stabilă şi a fost dirijată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Neurochirurgie. Un bărbat, preluat de Serviciul de Ambulanţă Judeţean de tip B2 cu politraumă, traumatism toracic. A fost dirijat la Spitalul Sf. Spiridon şi era stabil. Un bărbat conștient, în vârstă de 52 ani, cu fracturi la membrele inferioare. Este stabil şi internat la Spitalul Sf. Spiridon. Încă o victimă, un bărbat care a fost preluat de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi de tip C, cu fracturi la membrele inferioare şi contuzii”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi, menționată de bzi.ro.

Foto: Arhiva (deschidere)/RadioHitIasi/ Adina Iuliana Ghervase Facebook (interior)