Actual Diverse

Pedeapsă dură pentru o asistentă care „a furat” două tablete fiindcă o durea capul în timpul turei sale la spital

Pedeapsă dură pentru o asistentă care „a furat” două tablete fiindcă o durea capul în timpul turei sale la spital

Incredibil, dar adevărat. O asistentă medicală din Liverpool care a luat două comprimate pentru dureri de cap, în timpul unei ture, și-a pierdut locul de muncă, după ce a fost acuzată de „furt”.

Pedeapsă dură pentru o asistentă care „a furat” două tablete fiindcă o durea capul în timpul turei sale la spital

Francesca Morgan, în vârstă de 32 de ani, a apărut în instanță miercuri, 21 decembrie 2022, după ce a fost surprinsă de o cameră de filmat instalată în secția în care lucra.

Ea a fost acuzată că a luat în mod ilicit o pastilă de co-codamol și apoi o pastilă de paracetamol, după ce s-a simțit rău în timpul unei ture la Spitalul Arrowe Park, în apropiere de Liverpool.

Morgan a fost prinsă după ce conducerea spitalului a observat că medicamentele fixate în inventar dispăruseră. Fusese implementată o numărătoare zilnică a comprimatelor, fără a anunța personalul.

Spitalul a apelat la ajutorul poliției, care a instalat camera de luat vederi, pentru a încerca să identifice persoana responsabilă de furt. Morgan a fost identificată, însă nu a fost acuzată de întregul furt, conducerea constatând că personalul nu a respectat procedura corectă de manipulare a medicamentelor.

Pledând vinovată, Morgan a declarat că a „presupus” că nu era nevoie de nicio permisiune și că i se permitea să ia medicamentele atunci când lucra.

Yvonne Dobson, procuror, a declarat:

„Spitalul a început o anchetă din cauza unui număr mare de pastile care trebuiau reaprovizionate. A fost instituită o numărătoare de tablete pentru a monitoriza cantitatea de medicamente la începutul și la sfârșitul fiecărei zile. Acest lucru a fost pus în aplicare fără știrea personalului.”

„În urma acestui lucru, a fost instalată o cameră ascunsă. S-a constatat că un număr de membri ai personalului nu respectau procedura corectă de manipulare a medicamentelor. S-a văzut, de asemenea, că inculpatul a luat medicamente fără un motiv legitim. Fura medicamentele pentru ea însăși. Cu prima ocazie, a luat niște co-codamol. A doua oară, a luat paracetamol.”

Procurorul a ținut să își exprime poziția: „Nu o acuzăm de întregul furt. Este vorba de două incidente limitate. Ea credea că are consimțământul implicit pentru a lua medicamentele. Nu a existat o lipsă de condamnări anterioare, dar acum și-a pierdut buna reputație.”

Avocatul apărării a declarat că asistenta Morgan și-a pierdut locul de muncă și cariera, ca urmare a ”furturilor.” De asemenea, și-a pierdut inclusiv casa (luată în credit ipotecar) și de atunci s-a mutat la bunica ei.

Ea a mai spus că Morgan a considerat că era acceptabil să ia medicamentele atunci când era în tură, deoarece și alte asistente medicale făceau acest lucru. Acceptând circumstanțele atenuante, magistratul i-a acordat o eliberare condiționată de 12 luni și a obligat-o să plătească 144 de lire sterline pentru costuri și o suprataxă pentru victimă, în speță spitalul.

Peter Mawdsley, președintele băncii, a declarat: „Ați suferit deja pierderea locului de muncă și a locuinței dumneavoastră. Având în vedere acest lucru, o eliberare condiționată este adecvată.”

Spitalul a refuzat să comenteze cazul asistentei din Liverpool concediată pentru că a „furat” două tablete pentru dureri de cap sau urmărirea penală ulterioară a fostei angajate a lor.