Actual Diverse

Peste o sută de oameni în panică, trei răniți grav. Un avion dominican a luat foc, după o aterizare forțată la Miami

Peste o sută de oameni în panică, trei răniți grav. Un avion dominican a luat foc, după o aterizare forțată la Miami

Un avion cu peste 100 de pasageri a aterizat forțat luni pe aeroportul din Miami, după ce trenul de aterizare a cedat la aterizare. Aeronava a trecut printr-o clădire mică și un turn de comunicații, în timp ce a alunecat pe burtă pe pistă înainte de a izbucni în flăcări.

Peste o sută de oameni în panică, trei răniți grav. Un avion dominican a luat foc, după o aterizare forțată la Miami

Trei persoane au fost transportate de urgență la spital, în urma accidentului. Avionul avea la bord 126 de pasageri și 11 membri ai echipajului.

Administrația Federală a Aviației a declarat că trenul de aterizare al avionului s-a prăbușit. Aparatul făcea parte din flota deținută de Red Air, o companie aeriană de reduceri înființată anul trecut în Republica Dominicană, titrează Daily Mail.

Iată ce povestesc pasagerii, după experiența îngrozitoare trăită.

”Am crezut că o să mor, de fapt. Era un bătrân lângă mine și îl îmbrățișam. A fost oribil”,  a declarat Paola Garcia pentru CBS Miami.

”Ne loveam dintr-o parte în alta și toate geamurile parcă se spargeau și apoi totul e bine. Apoi oamenii au început să alerge și să fugă, iar eu parcă am sărit și am început să fug, pentru că era foc și toate alea”.

Imaginile filmate de pe pistă au arătat botul avionului argintiu sfărâmat în bucăți, în timp ce un fum negru se ridica de la un incendiu care ardea pe aripa stângă. În jurul aripii în flăcări se putea vedea metalul mutilat al turnului de comunicații. Pasagerii puteau fi văzuți ieșind frenetic din fuselaj, țipând în timp ce fugeau de epavă.

Alte imagini au arătat cum avionul alunecă pe ”burtă”, pe pistă, apoi se ciocnește frontal cu turnul care a fost cuprins în flăcări.

Pasagerul Balo Delgado a declarat că panica a fost rapid înlocuită de liniște, când a văzut echipajele de pompieri la lucru.

”Panică, aproape panică. A fost o experiență teribilă, de fapt, dar, așa cum am spus, mă simt în siguranță. S-a întâmplat cam într-un minut și apoi puteai vedea toți ofițerii prin fereastră făcându-și treaba”, a declarat acesta, pentru CBS Miami.

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului, stropind intens aripa în flăcări, cu spumă ignifugă, scrie tabloidul britanic.

Aeronava făcea parte din flota RED Air și sosise la Miami din Republica Dominicană. Avionul a aterizat la ora 17:38. Echipajele de pompieri au fost trimise la ora 17:39, a relatat WPLG.

Referitor la incident, un purtător de cuvânt al aeroportului din Miami a declarat că toate zborurile programate la ora respectivă au fost întârziate din cauza accidentului.

Foto/video: twitter