Actual

Planul roșu de acțiune a fost activat în Turda. Un incendiu violent a dus la moartea a șase persoane

Planul roșu de acțiune a fost activat în Turda. Un incendiu violent a dus la moartea a șase persoane

Potrivit informațiilor ISU Cluj, un eveniment tragic s-a produs în această dimineață în Turda. Incendiul a izbucnit la o casă de locuit, iar patru minori și doi adulți și-au pierdut viața.

Planul roșu de intervenție a fost activat începând cu ora 06:05!

Au fost necesare trei autospeciale pentru a putea stinge incendiul, pompierii fiind nevoiți să evacueze două încăperi aflate în flăcări și inundate cu fum:

Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda, 1 și 2 Cluj-Napoca au intervinit în această dimineață, cu trei autospeciale, o autoutilitară pentru transport victime multiple, trei echipaje SMURD și cinci SAJ pentru a acorda asistență medicală de urgență pentru șapte persoane găsite inconștiente, în urma unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Nicolae Teclu din municipiul Turda. În urma incendiului au rezultat 10 victime, inconștiente, din care 5 copii, intoxicate cu monoxid de carbon, cărora li se aplică manevre de resuscitare. A fost activat Planul roșu de intervenție. Incendiu a fost lichidat”, au anunțat reprezentanții instituției. Vârstele copiilor care nu au supraviețuit au fost între 4 și 10 ani, informează ISU Cluj.

Au fost aplicate manevre de resuscitare mai bine de o oră pentru patru copii și doi adulți, de către salvatori SMURD, SAJ și pompieri, însă fără a readuce semnalele vitale pentru nici unul dintre aceștia.

Unul dintre copii, respectiv un băiat de 14 ani, prezenta semnale vitale și a fost transportat de urgență la spital de către un echipaj SAJ.

Din păcate a fost declarat decesul celor 6 persoane (2 adulți și 4 minori).