Actual

Planuri mărețe! România se pregătește să devină cel mai mare producător de gaze din Europa.

prețul gazului s-ar putea dubla gaze, Sursa foto: romania.tv gazele naturale
sursa foto arhiva personala

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat o veste cu adevărat remarcabilă pentru România. Țara se pregătește să devină cel mai mare producător de gaze din Europa.

Această realizare importantă va fi posibilă odată cu începerea exploatării resurselor de gaze din Marea Neagră.

România, cel mai  mare producător de gaze din Europa

Burduja a subliniat importanța acestui demers și necesitatea protejării investițiilor în acest domeniu în creștere. El a declarat că exploatarea gazelor din Marea Neagră va aduce României un statut de lider în producția de gaze la nivel european.

„Odată cu exploatarea gazelor din Marea Neagră, România va deveni cel mai mare producător de gaze din Europa. Toate aceste investiţii trebuie protejate, trebuie să fie sigure şi, de asemenea, ar trebui să existe un climat previzibil pentru investitori”, a declarat Burduja în cadrul Forumului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă.

Proiectul de exploatare a resurselor de gaz din Marea Neagră implică investiții semnificative, dar reprezintă o oportunitate imensă pentru țară. Cu toate acestea, pentru a atrage investitori și pentru a susține această creștere, este esențial să existe un mediu stabil și sigur pentru dezvoltarea proiectelor.

Burduja a mai adăugat că se lucrează la finalizarea proiectului de lege privind energia eoliană offshore. El spune  că acesta va fi prezentat Guvernului pentru aprobare în următoarele două săptămâni. Acest demers are potențialul de a aduce României beneficii semnificative în domeniul energiei regenerabile. Mai mult, demersul poate contribui la diversificarea surselor de energie.

Declarațiile lui Sebastian Burduja

Ministrul a subliniat, de asemenea, importanța asigurării siguranței în Marea Neagră pentru dezvoltarea proiectelor energetice. El a reiterat necesitatea unui climat predictibil pentru investitori, subliniind faptul că stabilitatea și încrederea sunt cruciale pentru atragerea și menținerea investițiilor în regiunea Mării Negre.

„Regiunea Mării Negre este regiune critică pentru România, de mulți ani. De fapt, acesta a fost mesajul nostru în politica externă către partenerii strategici de peste Ocean. În UE, acordați atenție Mării Negre!”, a subliniat Burduja, potrivit Economica.

România se află pe cale să devină un jucător cheie în producția europeană de gaze, datorită exploatării gazelor din Marea Neagră. Cu investiții semnificative și un cadru de dezvoltare stabil, țara se pregătește să își maximizeze potențialul energetic și să contribuie la diversificarea surselor de energie în Europa. Este o veste pozitivă pentru economia și securitatea energetică a României, dar și pentru întreaga regiune a Mării Negre.