Actual

Poliția din Italia investighează dispariția unei românce, fostă campioană la tir. Se presupune că a fost ucisă

Poliția din Italia investighează dispariția unei românce, fostă campioană la tir. Se presupune că a fost ucisă
Andreea Rabciuc Facebook

Presa din Italia a prezentat în ultima săptămână știri despre ciudata dispariție a unei tinere românce, fostă campioana la tir, după o ceartă cu iubitul.

Ultimele informații despre caz arată că anchetatorii au găsit urme de sânge pe geaca iubitului italian al Andreei Rabciuc și alte urme suspecte lângă cabana unde cei doi au fost prezenți în 12 martie la o petrecere. Polițiștii au ridicat pentru expertize mașina, telefonul și hainele italianului cu care a fost îmbrăcat în acea noapte de petrecere.

Poliția din Italia investighează dispariția unei românce, fostă campioană la tir

Carabinierii RIS (Departamentul de Investigații Științifice) au efectuat cercetări în zona din mediul rural Montecarotto (Marche) atât în interiorul cât și în jurul casei de unde a dispărut fără urmă românca Andreea Rabciuc, în vârstă de 27 de ani. Tânăra nu a mai fost văzută din data de 12 martie, după o petrecere în compania iubitului său și a unui cuplu de amici.

Carabinierii sunt însoțiți de colegii lor din orășelul Jesi, acolo unde locuia Andreea, și de câini de urmă, precum și de procurorul care coordonează ancheta privind dispariția tinerei românce. Momentan, anchetatorii au mai multe ipoteze deschise, dar ele necesită investigații atente pentru a se obține porbe concludente, care să conducă la aflarea adevărului.

Momentul dispariței fetei

În noaptea de 11 spre 12 martie, Andreea Rabciuc, a mers împreună cu Simone Gresti, despre care se spune că era iubitul ei, la o petrecere desfășurată la marginea unui sat, într-o casă izoltată. Acolo era amplasată și o rulotă, despre care polițiștii spun că atât aceasta cât și casa erau folosite pentru petreceri private.

Andreea, Simone și încă un cuplu au petrecut acolo în noaptea de 11 spre 12 martie.

Simone Gresti, partenerul tinerei, are 43 de ani și este transportator. Între el și Andreea a izbucnit o ceartă, iar fata a plecat singură de la petrecere, în zorii zilei. Pe jos. Și-a lăsat telefonul la iubitul ei, iar acesta a predat telefonul fetei, poliției, abia două zile mai târziu după dispariție.

Primele declarații ale martorilor au arătat că, în cursul serii, tânăra de 27 de ani și iubitul ei Simone s-au certat constant, până când fata a plecat, în jurul orei 6:30. Înainte, Simone i-ar fi luat telefonul din mâini. Acesta s-ar fi supărat pentru că în cursul serii Andreea i-ar fi trimis mesaje fostului ei iubit. De atunci nimeni nu mai știe nimic de Andreea Rabciuc.

Cele mai ciudate aspecte ale cazului

De la ferma agricolă unde a avut loc petrecerea și până la Jesi, unde locuia Andreea Rabciuc, sunt aproximativ 10 km printre terenuri agricole parțial cultivate. Simone a declarat că a ieșit și el din casa respectivă la numai 20 de minute după Andreea, și a plecat spre Jesi, dar pe stradă nu a văzut-o pe iubita sa. Din păcate, camerele de luat vederi din singura zonă de serviciu de pe acea porțiune de drum nu au funcționat în ziua de 12 martie.

În viața Andreei se pare că erau doi bărbați: actualul iubit, Simone Gresti, și fostul prieten, Daniel.

Indicii din telefoane și de pe Facebook

În telefonul româncei au fost descoperite mesaje către fostul prieten, în care îi scria că ar vrea să se întoarcă la el, și îi spunea că va veni la el a doua zi după petrecere, lucru care nu s-a mai întâmplat, deoarece tânăra a dispărut între timp.

Polițiștii au descoperit că, cu câteva zile înainte, Simone postase pe Facebook un mesaj extrem de dur la adresa Andeei, în care o făcea pe aceasta ipocrită și mincinoasă. Mesajul se termina în limba română cu ”La revedere pentru totdeauna”.

„Andreea este vie și se ascunde”

Anchetat de carabinieri, șoferul neagă că ar mai şti ceva de fosta campioantă la TIR. Susține că nu s-a gândit să reclame el dispariţia iubitei din cauză că românca obişnuia să mai dispară cu zilele.

Pentru ca situația să fie și mai plină de mister, în urmă cu vreo trei zile unul dintre profilurile de socializare ale fetei a început să fie activ, de aici suspiciunea că cineva ar cunoaște parola de acces.

Simone Gresti spune însă că Andreea „este vie și se ascunde și că folosește unele profiluri pe rețelele de socializare.”

Carabinierii iau în considerare și crima și verifică și natura relației dintre Andreea și Simone, dacă erau cu adevărat într-o relație sentimentală și de cât timp.