Actual Lifestyle

Polițiștii din Spania explică ce sunt ”dinții de dragon” pe care îi vedem desenați pe șoselele lor

Polițiștii din Spania explică ce sunt ”dinții de dragon” pe care îi vedem desenați pe șoselele lor
Twitter

DGT din Spania a introdus anul trecut, 2022, mai multe semne de circulație noi pentru a-i ajuta pe șoferi să se adapteze la diferitele circumstanțe de pe șosele. Se pare că ”dinții de dragon” fac parte din suita semnelor de circulație la care trebuie să atargă atenția șoferii când se află în trafic.

Direcția Generală de Circulație din Spania explică ce sunt ”dinții de dragon” pe care îi vedem desenați pe șosele

Direcția Generală de Circulație (DGT) a introdus anul trecut, în Spania, de exemplu, mai multe semne de circulație noi care au ca scop avertizarea șoferilor să reducă viteza și informarea acestora înainte de a intra în zonele cu emisii reduse.

DGT din Spania a introdus începând cu 2022 mai multe semne de circulație noi pentru a-i ajuta pe șoferi să se adapteze la diferitele circumstanțe de pe șosele.

Primul dintre acestea este semnul cu o mașină care expulzează fum din țeava de eșapament. Acest semn, potrivit DGT, se referă la zonele cu emisii scăzute de noxe situate în diferite orașe. Scopul acestui semn este de a-i informa pe șoferi că sunt pe cale să intre într-o zonă în care sunt permise doar vehiculele cu ecuson de mediu.

Ecusoanele permise în interiorul acestei zone sunt marcate clar sub mașină în panou, conform DGT, și au fost specificate cele trei excepții permise de regulă. Aici sunt incluse doar vehiculele cu etichetă cu zero emisii, cu etichetă ecologică sau cu autocolant C.

Acest semn a fost introdus la începutul anului 2022, odată cu implementarea noilor legi privind schimbările climatice. Conform noii legi, toate orașele cu mai mult de 50.000 de locuitori trebuie să aibă o zonă cu emisii scăzute, așa cum este deja cazul în Barcelona și Madrid.

Cel de-al doilea semn introdus de DGT este cunoscut sub numele de „dinții dragonului”. Aceste marcaje au o formă triunghiulară și sunt amplasate la ambele capete ale benzii de circulație, cu vârful orientat spre interior. Primele au sosit în septembrie 2021, după cum a anunțat Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane din Spania.

Introduse anterior ca un experiment, s-a ajuns acum la concluzia potrivit căreia aceste marcaje rutiere îmbunătățesc siguranța rutieră, deoarece îi informează pe șoferi să reducă viteza și îi sensibilizează, totodată, cu privire la pericolele vitezei, conform DGT.