Actual Lifestyle

Potrivit NASA, o furtună solară masivă va lovi Pământul. La ce trebuie să se aştepte populaţia

Potrivit NASA, o furtună solară masivă va lovi Pământul. La ce trebuie să se aştepte populaţia
evz.ro

Pentru activitatea solară a fost o perioadă aglomerată. În prezent, se preconizează că o erupție solară va lovi Pământul în curând, provocând posibile pene de curent.

Potrivit NASA, o furtună solară masivă va lovi Pământul. La ce trebuie să se aştepte populaţia

Astfel, potrivit agențiilor meteorologice guvernamentale din SUA și Marea Britanie, în luna martie 2022, Pământul a fost lovit de furtuni geomagnetice separate.

Cu toate că furtunile geomagnetice, probabil, nu au cauzat niciun rău, ele au adus în atenție potențialul rău care ar putea veni de la furtuni mai puternice în viitor.

La începutul acestei luni, o furtună  geomagnetică de clasă G1 a lovit Pământul, provocând aurore strălucitoare peste Canada, potrivit interestingengineering.com

În urmă cu 5 zile, o pată solară gigantică și filamentele de pe suprafața solară i-au îngrijorat pe astronomi de posibilele erupții solare direcționate de Pământ care ar putea duce la întreruperi de curent.

Ulterior, vineri, 15.07.2022 s-a raportat că de la Soare a izbucnit o erupție solară masivă, care ar putea avea întreruperi radio în multe părți ale lumii.

O „lovitură directă” de la o furtună solară

Apoi, sâmbătă, 16.07.2022, dr. Tamitha Skov, cunoscută drept „Femeia Vremea Spațială”, a prezis o „lovitură directă” a unei furtuni solare, care va avea loc marți, 19.07.2022.

Dr. Tamitha Skov a postat un video pe rețelele sociale cu modelul de predicție al NASA cu următoarele informaţii.

  • NASA prezice un impact la începutul zilei, pe 19 iulie 2022. Sunt posibile apariții puternice de Aurora cu acesta, până la latitudini medii„.

  • Lovitură directă”! Un filament în formă de șarpe lansat ca o mare furtună solară se află în zona de lovire a Pământului”.

  • Filamentul lung, asemănător unui șarpe, s-a rotit în afara Soarelui într-un balet uimitor„, Orientarea magnetică a acestei furtuni solare dirijate de Pământ va fi greu de prezis. Pot apărea condiții de nivel G2 (posibil G3) dacă câmpul magnetic al acestei furtuni este orientat spre sud!”.

Cu Soarele aflat acum într-o fază activă a ciclului său solar de 11 ani, incidente precum acestea sunt de așteptat să crească.  În mod obișnuit, acestea pot provoca întreruperi semnificative ale sistemelor de navigație GPS, care ar putea sfârși prin a perturba călătoriile pentru aeronavele și navele mici.

În afară de asta, însă, nu există prea multe motive pentru a ne face griji.