Actual

Povestea tristă a puștiului din Bistrița care a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui

Povestea tristă a puștiului din Bistrița care a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui
Bistrițeanul

Încă un caz șocant în România, de acestă dată al unui tânăr adolescent, de numai 17 ani, din comuna Rodna, Bistrița-Năsăud, care s-a împușcat cu arma de vânătoare a tatălui. El a ajuns de urgență la spital ieri, luni, 16 mai 2022. Și pentru că s-a acționat la timp în cazul lui, tânărul, acum, își revine, motiv de bucurie pentru toți cei implicați în acest tragic eveniment.

Caz șocant în Bistrița: adolescent s-a împușcat cu arma e vânătoare. Internat la timp, acum își revine

Echipajul medical al SAJ BN l-a găsit cu mai multe plăgi în torace și abdomen, chemând de urgență elicopterul SMURD. Tânărul a fost transportat la Mureș, la o clinică de specialitate. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Din fericire, tânărul își revine, scrie Bistrițeanul.

Pacientul este internat pe secția ATI Copii. Starea lui e bună, e conștient, cooperant, stabil hemodinamic și respirator a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Tg Mureș, Mariana Negoiță.

Protecția copilului s-a autosesizat, ca urmare a știrii publicate de presa locală, astfel încât au demarat, deja, propriile cercetări. Familia tânărului nu este cunoscută în zonă ca fiind una cu probleme. Cu toate acestea, ei au avut parte de o tragedie, neconsiliată la momentul potrivit. Este vorba despre dureroasa dispariție a mamei lui, în urmă cu câțiva ani.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca tânărul să fi încercat să se sinucidă. După recuperare, acesta va primi și consiliere psihologică, care se impune ca o necesitate vitală într-o astfel de poveste, al cărei final putea fi unul și mai dureros.

Colegii au luat deja legătura cu autoritățile locale din Rodna. Familia din care provine tânărul nu este una cunoscută cu probleme. Colegii vor face verificări și vor oferi consiliere atât băiatului, cât și tatălui acestuia, pentru a putea trece peste acest episod. Am înțeles că mama băiatului a murit în urmă cu câțiva ani. Dacă se constată că a fost tentativă de suicid, tânărul va primi și consiliere de specialitate pe această parte. Pe când se va putea lua legătura și cu tânărul și se vor face cercetările necesare, vom vedea exact ce măsuri se impun, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Flaviu Bercea din cadrul serviciului local DGASPC.