Actual Politică

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a pus ceasul să sune la Primăria Generală. Nicușor Dan chemat să se întâlnească cu primarii

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a pus ceasul să sune la Primăria Generală. Nicușor Dan chemat să se întâlnească cu primarii

Numirea lui Toni Greblă în funcţia de prefectul al Capitalei l-a activat puţin pe Nicuşor Dan. Primarul general al Capitalei, primarii de sector s-au întâlnit astăzi la Primăria Capitalei, în prezenţa noului prefectul Toni Greblă, după multe luni în care comunicarea dintre aceste personaje politice care administrează orașul a fost dificilă. Majoritatea primarilor de sector s-au plâns de-a lungul timpului de faptul că Nicuşor Dan nu le răspunde nici măcar la telefon, că despre întâlniri nici nu încape vorbă. De data aceasta norocul lor a fost prefectul Capitalei Toni Greblă.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a pus ceasul să sune la Primăria Generală

Cei doi, primarul general şi prefectul au convenit să aibă o întâlnire la Primăria Capitalei cu primarii de sector, întrucât Bucureştiul se confruntă cu probleme destul de mari şi pentru o rezolvare este nevoie de o colaborare mai strânsă cu primăriile de sector.

Prefectul Capitalei a declarat la finalul întâlnirii că s-a discutat despre problemele grave cu care se confruntă Bucureștiul, termoficarea, urbanismul, problemele de mediu, problemele de trafic, problemele care țin de îngrijirea parcurilor cu căpușe și alte pericole care pot să intervină.

„A fost o discuție aprofundată, am convenit să avem aceste discuții periodic. Prima discuție aplicată pe o anumită problematică, și anume problematica de urbanism, pentru că, în prezent, tot ce înseamnă urbanism în București este aproape blocat, o să o avem pe 15 iunie cu documente pe masă, cu specialiștii lângă noi, cu Ministerul Dezvoltării, cu Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, cu Inspectoratul în Construcții, cu primarii de sector, cu primarul general și prefectul, pentru a găsi o soluție de a debloca această primă problemă”, a zis prefectul Capitalei.

Acesta consideră că trebuie să fie elaborat și finalizat Planul Urbanistic General.

„Trebuie elaborat și finalizat Planul Urbanistic General, sunt probleme cu Planurile Urbanistice Zonale ale sectoarelor, unele sunt funcționale, majoritatea sunt fie amânate sau suspendate de instanța de judecată. Este o situație absolut inacceptabilă și trebuie ca împreună să găsim o soluție de a debloca. În urma întâlnirii, s-a stabilit că decizia va fi luată pe 15, după ce vor fi fost consultați cei de la Universitatea de Arhitectură, care este proiector general pe PUZ și PUG, și celelalte instituții interesate. Aia va fi o discuție mai lungă, doar am discutat despre probleme și la fiecare vom găsi o soluție.” a declarat Toni Greblă.

Prefectul a mai spus că a discutat cu primarii de sector și aceștia mai au o rundă finală și vor înainta Primăriei Capitalei un proiect de hotărâre care să consfințească soluțiile pe care le-au găsit ei, fiecare pe sectorul lui cu anume posibilități de a depozita gunoiul menajer. Aici lucrurile sunt mai avansate”, a conchis acesta.

Săptămâna trecută, Nicuşor Dan a încercat să-l acapareze pe prefect şi să-l arate cu degetul, dar se pare că jocul său politic nu a avut un rezultat convenabil pentru acesta. La rândul său, Toni Greblă l-a avertizat pe Nicuşor Dan că mai bine să-l sune, decât să stea să scrie pe Facebook.