Actual International

Pregătiri de război. Care sunt principalele ținte americane în cazul unui conflict armat cu China

Pregătiri de război. Care sunt principalele ținte americane în cazul unui conflict armat cu China

SUA a început să se pregătească pentru un posibil conflict militar. China este vizată direct. Se fac, acum, primele planuri de acțiune.

Pregătiri de război. Care sunt principalele ținte americane în cazul unui conflict armat cu China

Comandantul Corpului de Infanterie al marinei SUA, generalul David Berger, a vorbit, pentru prima dată, despre principalele ținte ale unui conflict militar al statului american împotriva Chinei. Potrivit opiniei acestuia, un prim atac ar viza centrele de comandă. Americanii țintesc punctele slabe ale chinezilor, cum ar fi logistica și sistemul de informații de pe câmpul de luptă.

Generalul David Berger a prezentat Institutului Hudson noua doctrină de luptă. Potrivit acestuia, forțele corpului de Infanterie Marină al SUA se așteaptă ca și China să facă o mișcare similară.

Cel mai important element în planificarea acestor tipuri de operațiuni este logistica și informarea, care se confruntă cu probleme în tabăra chinezilor.

Războiul dintre Rusia și Ucraina le-a arătat oficialilor americani faptul că logistica și informarea sunt lucruri esențiale pe câmpul de luptă, potrivit aa.com.tr

SUA va viza în primul rând punctele slabe ale Chinei, despre care a adunat informații, ani la rând. Și aceste puncte slabe sunt, după cum a recunoscut și specialistul militar, atât elementele logistice, cât și centrele de comandă și control.

Dar nici chinezii nu stau pe loc. Comandantul american susține că, la rîndul ei, și China a lucrat intensiv la modul în care poate să slăbească  centrele de comandă și control ale armatei americane. Dacă va exista un conflict față în față, al celor doi ”mamuți” universali, chinezii vor viza și ei, la rândul lor, mecanismul de comandă și control al SUA.

Cel mai probabil, armata Chinei ar încerca să împiedice Statele Unite să-și mobilizeze forțele în Pacific în cazul în care ar izbucni un război între cele două țări, a ținut să sublinieze generalul american David Berger.

În mod realist, (China) ne va provoca. Vor încerca să ne încetinească mobilizarea; vor face tot ce le stă în putință pentru a ne încetini cât mai mult timp posibil”, a mai spus expertul în tactica militară Berger.

În prezent, statul chinez a evoluat din punct de vedere militar. China are, acum, o capacitate militară „la un nivel foarte diferit” decât era în urmă cu 10 ani.

Având în vedere acest aspect, aliații SUA vor avea un rol esențial, nu doar în ceea ce privește construirea unei forțe de luptă, ci și în susținerea acestei forțe.

În cazul unui eventual conflict militar contra Chinei, America ar trebui să își pună bazele în state precum Japonia sau Australia, care ar putea ajuta la menținerea lanțurilor de aprovizionare și la coordonarea forțelor din teren, pe uscat sau pe apă.

Foto: sundayguardianlive