Politică

Judecătorii bulgari au decis amânarea sentinței în cazul Elenei Udrea până pe 19 aprilie. Magistrații au solicitat probe noi

Judecătorii bulgari au decis amânarea sentinței în cazul Elenei Udrea până pe 19 aprilie. Magistrații au solicitat probe noi

Elena Udrea a fost scoasă astăzi din arest și escortată în sala de judecată, acolo unde a început procesul de extrădare din Bulgaria, în fața a trei judecători. La momentul sosirii în sala de judecată, fostul ministru nu a dorit să ofere declarații presei bulgare și române. A spus jurnaliștilor, care îi adresau întrebări, doar „Scuze”. Elena Udrea era, de data aceasta, aranjată, machiată, purta o bluză albă și o jachetă neagră. Procesul era anunțat că se judecă cu ușile închise.

Următorul termen de judecată în cazul Elena Udrea a fost stabilit pentru 19 aprilie

Magistrații tribunalului din Blagoevgrad au decis ca Elena Udrea să rămână în arest în Bulgaria până astăzi, 13 aprilie, zi în care s-a judecat apelul cerut de inculpată, la Curtea de Apel din Sofia. Decizia magistraților nu va fi una definitivă, avocații Elenei Udrea având la dispoziție posibilitatea de a depune recurs. Instanța, la sfârșitul procesului, a stabilit că va anunța decizia cu privire la extrădare în ziua de 19 aprilie.

Udrea a prezentat în instanță și faptul că a închiriat o casă în Bulgaria, pentru mai multe luni, pentru a-și arăta intenția de a rămâne în țară și a convinge instanța să-i dea măsură diferită de arest, argumentând că dorește să fie alături de copilul ei. Se spune că ea a declarat că intenționează să ceară azil politic în Grecia.

Elena Udrea a reptat în timpul judecării cererii de extrădare de către instanța Curții de Apel din Sofia că dorește să se țină cont de faptul că este mamă. Avocaţii ei au prezentat cererea de azil politic către Grecia, însă documentul trebuia tradus.

Totodată, Elena Udrea va mai sta și sub arest preventiv, cel puțin până mâine, 14 aprilie, moment în care se va judeca contestația pe care a făcut-o la măsura arestului preventiv. Trebuie amintit faptul că Elena Udrea a solicitat prin avocatul ei revocarea sentinței și emiterea unei alte măsuri preventive mai blânde.

Magistrații au cerut mai multe probe înainte de a da un verdict!

În urmă cu câteva minute s-a terminat procesul, iar judecătorii au decis amânarea sentinței cu privire la extrădarea Elenei Udrea, până pe data de 19 aprilie. Se pare că instanța a cerut dovezi în privința condițiilor de detenție din România, asta după ce fostul ministru a declarat că este condamnată pe motive politice, în România fiind tratată în condiții inumane, motiv pentru care nu vrea să fie extrădată în țară.

Reamintim că Elena Udrea a fost arestată mai multe luni în anul 2015 și a stat închisă în Arestul Central al Poliției Române și apoi în Penitenciarul Târgșor.