Actual

Prejudiciu de 8,2 milioane de lei! Ce au descoperit inspectorii ANAF

Bani prejudiciu
sursa foto arhiva companiei

Potrivit inspecțiilor efectuate de ANAF, bugetul statului a suferit un prejudiciu în valoare de 8,2 milioane de lei. Această concluzie a fost rezultatul verificărilor efectuate în luna octombrie a acestui an la mai multe societăți active în sectorul deșeurilor reciclabile.

Echipele de inspectori din cadrul DGAF a ANAF au desfășurat controale în luna octombrie la diverse societăți comerciale. Etitățile sunt din zona București-Ilfov, cu activitate în domeniul operatorilor deșeurilor reciclabile și prestării de servicii în construcții.

„Societăţile verificate au înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice şi juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor”, au transmis reprezentanții ANAF.

Acest prejudiciu adus bugetului statului se cifrează la suma de 8,2 milioane de lei. Suma reprezintă taxa pe valoare adăugată și impozitul pe profit, potrivit  mediafax.ro.