Actual Social

Preşedintele PNL Neamţ, revoltat pe condițiile de trai: „Aşa trăiesc romaşcanii în 2022. Ca acum mai bine de 100 de ani”

Preşedintele PNL Neamţ, revoltat pe condițiile de trai: „Aşa trăiesc romaşcanii în 2022. Ca acum mai bine de 100 de ani”
roman24.ro

“Apă pentru nevoi primare, pentru igiena zilnică, pentru gătit?…Până când această bătaie de joc?”

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, îi acuză pe cei din conducerea Apa Serv şi pe cei de la conducerea Consiliului Judeţean că îşi bat joc de romaşcani, fără scrupule.

George Lazăr reacționează din postura unui simplu cetățean, care nu are apă curentă şi nu are cum să îşi îmbăieze copiii, să le spele hainele sau să le gătească mâncarea.

Aşa trăiesc romaşcanii în octombrie 2022

„Sunt şi eu unul dintre zecile de mii de romaşcani care în aceste zile nu au apă curentă. Am doi copii mici acasă, la fel ca majoritatea locuitorilor municipiului Roman. Nu avem cum să le facem baie sau să le spălăm hainele, nu avem apă pentru gătit sau pentru igiena elementară zilnică.

Aşa trăiesc romaşcanii în octombrie 2022. Ca acum mai bine de 100 de ani. Asta din cauza incompetenței crase a ApaServ şi a indiferenței Consiliului Județean Neamț, sub conducerea lui Ionel Arsene, care continuă să îşi bată joc de noi, fără scrupule”, afirmă George Lazăr.

Locuitorii din Roman nu vor mai avea apă deloc

“Am purtat discuții serioase la inițiativa Primăriei Muncipiului Roman cu reprezentanții conducerii ApaServ şi am sperat că cei responsabili vor redresa situația în cel mai scurt timp. Ba dimpotrivă! Dacă înainte romaşcanii rămâneau fără apă pe parcursul zilei în intervalul 13:00-16:00 şi pe timpul nopţii între orele 23:00-6:00, acum suntem înştiințați că nu vom mai primi apă cu rația. În schimb, nu vom mai primi deloc. ApaServ anunță cu nonşalanţă că apa va fi oprită pe timp de zi, ca şi când activitatea casnică a zeci de mii de familii nu ar fi afectată deloc de nerozia cu care această companie ia decizii”, a precizat Lazăr.

Un municipiu întreg rămâne fără apă în anul 2022

“Este vacanță, copiii rămân acasă. Necesitatea apei va creşte: pentru gătit, spălat, curățenie– lucruri normale care la Roman au devenit privilegii rare.

Cum este posibil, domnilor reprezentanți ai ApaServ? Cum puteţi tolera o asemenea absurditate, domnule preşedinte al Consiliului Județean, Arsene?

Poate vi se pare firesc să nu ne spălăm copii cu săptămânile? Poate e normal, în viziunea dumneavoastră, ca un municipiu întreg să rămână fără apă în anul 2022?”

Romașcanii se întreabă cum își vor mai asigura igiena zilnică

“Apă pentru nevoi primare, pentru igiena zilnică, pentru gătit?… Nu ştiu despre dumneavoastră, cei responsabili de această situație de o absurditate marca PSD Neamț, dar noi, romaşcanii, suntem oameni decenți, care fac duş, mâncare, curățenie, spălăm rufe şi ne facem treburile zilnice CU APĂ. Cu apa pe care o plătim cu bani grei”.

George Lazăr cere socoteală

“Ce drept aveți dumneavoastră să ne privați de una dintre utilitățile pe care le plătim? Până când această bătaie de joc? …Dacă mai există un minim de respect față de romaşcani, semnați demisia şi lăsați locul competenţei şi bunului simț. Dumneavoastră nu aveți aşa ceva!

Situația nu poate continua în aceşti parametri, nu există niciun argument care să scuze comportamentul ireal al Consiliului Județean, care girează, prin lipsa de atitudine, incompetența ApaServ. Nesimțirea trebuie să se oprească aici!”, a transmis prin mesajul său cetățeanul romașcan George Lazăr, totodată și președinte al PNL Neamț.