International

Previziuni sumbre despre războiul din Ucraina! Conflictul ar putea dura mai mult decât ne așteptam

Previziuni sumbre despre războiul din Ucraina! Conflictul ar putea dura mai mult decât ne așteptam

După 44 de zile de război, o analiză BBC trage un semnal de alarmă cu privire la durata acestui conflict. În viitorul apropiat nu se prevăd semne de optimism.

Analiza a apărut după ce mai mulți analiști au ajuns la concluzia că Rusia a pierdut războiul!

Pentru mare parte din analiștii militari din Occident, invazia rusă pare să fi eșuat, iar războiul câștigat de Ucraina. Faptul că Putin va concentra luptele în estul Ucrainei, pe o regiunea mică, ar putea prelungi conflictul mai mult decât dorește oricine, estimează Departamentul american al Apărării.

Însă, ororile provocate de acest război și dramele oamenilor de rând par să contrazică aceste informații. Pentru politicienii în frunte cu Volodimir Zelenski, nemulțumirea apare în din cauza modalității în care le sunt livrate echipamentele militare, fără să mai punem la socoteală dorința acestora de a primi și ajutor în trupe.

„După părerea mea, în Occident există o politică de standarde duble și de lașitate. Este lașitate să nu iei nicio poziţie. Iar laşitatea duce la tragedii”, a spus guvernatorul din Liov, Maksim Kozitski, un apropiat al lui Zelenski.

Nemulțumirile față de NATO par să crească în tabăra ucrainenilor, care sunt conștienți că o intervenție pe scară largă a NATO ar putea produce un război global. SUA iau în considerare furnizarea de arme anti-navă pentru a contracara bombardarea orașelor de-a lungul coastei de la Odesa spre est.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, cere arme grele pentru a contracara forțele ruse care trec de pe frontul de la Kiev spre Donbas, în est. Această nouă etapă a luptei va fi mult mai provocatoare pentru ucraineni, ale căror linii de aprovizionare vor fi mai lungi decât în jurul capitalei.

Politicienii de rang înalt sunt îngrijorați că Ucraina va pierde mai mult teritoriu în fața Rusiei. Și, ca și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ei cred că acest război ar putea dura mult timp.

Kristina Kvien, responsabilul cu afaceri al SUA în Ucraina aflată în prezent în Polonia, spune că SUA și aliații săi trimit arme în Ucraina cât de repede pot. Dar adaugă că guvernul de la Kiev va dori întotdeauna livrări de arme mai multe și mai rapide.