International

Prietenie între Rusia și Hamas! Care sunt interesele acestei relații

Iran., Rusia si China Sursa foto INSS
Sursa foto INSS

Rusia a beneficiat de pe urma masacrului realizat de Hamas în Israel pe 7 octombrie, întrucât a deturnat atenția SUA de la războiul dus de Putin în Ucraina, iar o dovadă a apropierii dintre Rusia și Hamas este primirea la Kremlin a unei delegații a teroriștilor, arată Memri TV și The Jerusalem Post.

„Rușii au beneficiat de masacrul de pe 7 octombrie pentru că a ținut SUA distrase de la războiul din Ucraina”, este declarația făcută de liderul Hamas în străinătate, Khaled Mashal. Acesta a mai discutat și despre impactul internațional al atacului din 7 octombrie, în emisiunea din 26 octombrie 2023 la postul egiptean Sada Elbalad TV.

Mai mult, Mashal a continuat să susțină că rușii au spus că atacul Hamas va fi predat în academiile lor militare.

De asemenea, Khaled Mashal a mai spus că și chinezii iau în considerare să efectueze un astfel de atac împotriva Taiwanului.

Liderul Hamas a completat prin a cere tuturor prietenilor lor să li se alăture în războiul contra Israelului.

„Nu există nicio îndoială că dacă Hezbollah ni se alătură, ar face o diferență reală. Sperăm că acest lucru se va întâmpla, dar decizia este a lor. De la începutul agresiunii sioniste și al acestui război genocid, ei au păstrat inamicul ocupați pe frontul din nord.

Ei se ciocnesc cu inamicul și luptele sunt în continuă escaladare, dar încă nu au evoluat într-o angajare completă și un război total, care ar diviza inamicul și l-ar forța să lupte în două sau mai multe fronturi. Încă cerem acest lucru de la Hezbollah și de la prietenii și națiunea noastră”, a declarat Khales Mashal, potrivit ȘtirileProTv.