Politică

Primarul Iașului, suspect într-un dosar DIICOT: Grup infracțional, a ascuns documente în Primăria Iași

Primarul Iașului, suspect într-un dosar DIICOT: Grup infracțional, a ascuns documente în Primăria Iași

Primarul Iașului, suspect într-un dosar DIICOT. Mihai Chirica, căci despre el este vorba, ar fi inculpat în ancheta penală instrumentată de DIICOT.

Mai multe percheziții au avut loc la Primăria Iași, iar mai mulți funcționari au fost puși sub acuzare.

Patru persoane au fost reţinute de Procurorii DIICOT, nume grele din administrație și presă locală, în urma descinderilor de la Primăria Iaşi, într-un caz de înşelăciune. Sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici.

În acest dosar, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, dar și city-managerul orașului, Gabriel Harabagiu, au fost puși sub acuzare după ce au fost audiați la DIICOT în cursul zilei de luni.

Surse judiciare au precizat pentru Europa Liberă că Mihai Chirica are calitatea de inculpat în acest dosar, fiind acuzat de omisiunea sesizării, infracțiuni pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă.

A ascuns documente în Primăria Iași, astfel să se poată construi un bloc de locuințe

Cosette Chichirău, președinte USR Iași și parlamentar, a intervenit în direct la Antena 3 unde a oferit mai multe informații din dosarul instrumentat de DIICOT.

Primarul Iașului, suspect într-un dosar DIICOT. ”Domnul Chirica ar avea calitatea de inculpat pentru că ar fi știut despre aceste activități infracționale și nu a sesizat autoritățile. Un teren al primăriei a fost concesionat în 2005 pentru a se construi o pensiune în colaborare cu familia Asimionese, profiturile urmând să fie împărțite între Primăria Iași, proprietarul terenului și familia Asimionese care aducea aportul de capital pentru construirea acelei pensiuni. Profiturile, conform contractului, s-ar împărți 90% pentru familia Asimionese și 10% pentru primăria Iași. Asta era în 2005. Nu s-a construit nimic între timp. În 2016, când domnul Chirica era deja primar s-a constituit un grup infracțional organizat care a ascuns documente în Primăria Iași, astfel să se poată construi un bloc de locuințe. Acel bloc există în Iași, au fost vândute apartamente și iată că avem acest dosar în care una s-a spus, alta s-a făcut. Avem un grup amplu de funcționari, notari, avocați, care a colaborat pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Cosette Chichirău.