Actual Diverse

Primul stat care a permis utilizarea ciupercilor „magice” pentru tratarea depresiei. Se fac și cursuri pentru folosirea drogului

Primul stat care a permis utilizarea ciupercilor „magice” pentru tratarea depresiei. Se fac și cursuri pentru folosirea drogului
Infoactual/arhiva

La 1 ianuarie 2023, Oregon a devenit primul stat american care a permis utilizarea de către adulți a ciupercilor „magice” cu psilocibină.

Primul stat care a permis utilizarea de către adulți a ciupercilor „magice” anunță cum a început programul. Prețul unui certificat de ghid licențiat este unul piperat

Ghizii licențiați sunt în măsură a confirma sau infirma dacă programul este un real succes sau insucces.

Programul de studiu era stabilit, studenții erau înscriși, iar oficialii din Oregon au aprobat aproape fiecare detaliu al pregătirii primei promoții de facilitatori de ciuperci „magice” care doreau să obțină certificarea de stat.

Dar, în timp ce sesiunea de patru zile începea într-o sală de conferințe a unui hotel la începutul lunii decembrie, lipsea un instrument pedagogic important: ciupercile.

Asta pentru că oficialii statului, la doi ani după ce alegătorii din Oregon au aprobat la limită utilizarea psilocibinei de către adulți, încă se mai chinuiau să pună la punct cadrul de reglementare pentru producția și vânzarea ciupercilor halucinogene de culoare roșcată.

Cursul de 120 de ore organizat de Fluence a fost deschis oricărei persoane cu o diplomă de liceu, dar programul a ales în mare parte candidați cu experiență în domeniul sănătății mintale. Foto: Amanda Lucier/The New York Times

În schimb, studenții, cei mai mulți dintre ei profesioniști experimentați în domeniul sănătății mintale, trebuiau să joace un rol folosind meditația sau practici de respirație intensivă care ar putea duce la stări modificate de conștiință, cel mai apropiat lucru de tipul de călătorie psihedelică pe care o vor întâlni ca ghizi autorizați.

Iar prețul pentru a deveni ghid în acest domeniu nu este deloc ieftin: aproape 10.000 de dolari pentru curs.

Jason Wright, în vârstă de 48 de ani, asistent psihiatric într-un spital din Portland, a declarat că a fost încântat să facă parte dintr-un experiment îndrăzneț cu implicații naționale.

„Este incredibil să fii în prima linie a ceva care are potențialul de a schimba relația noastră cu drogurile, care nu ar fi trebuit niciodată să fie incriminate în primul rând,” a mărturisit el.

La 1 ianuarie 2023, Oregon a devenit primul stat din națiunea americană care a legalizat consumul de psilocibină pentru adulți, un psihedelic natural care s-a dovedit a fi foarte promițător pentru tratarea depresiei severe, a tulburărilor de stres post-traumatic și a anxietății de sfârșit de viață în rândul bolnavilor în fază terminală, printre alte afecțiuni mentale.

Deși oamenii de știință lucrează încă la înțelegerea relului terapeutic exact, se crede că psilocibina și alte substanțe psihedelice promovează neuroplasticitatea, o reconfigurare a creierului care le oferă pacienților noi perspective asupra problemelor psihiatrice de lungă durată.

Un studiu recent asupra tulburărilor legate de consumul de alcool, de exemplu, a constatat că două doze de psilocibină asociate cu terapia prin conversație au dus la o scădere de 83% a consumului excesiv de alcool în rândul participanților și că aproape jumătate dintre aceștia au încetat complet să bea până la sfârșitul celor opt luni de studiu.