Actual Diverse

Prințul Paul, eliberat după trei luni de închisoare în Franța. El poate fi extrădat

Prințul Paul, eliberat după trei luni de închisoare în Franța. El poate fi extrădat

Decizia instanței franceze pe unii i-a luat prin surprindere, în timp ce alții se așteptau, cu siguranță, la aceasta. România a cerut extrădarea și judecarea în instanța română a prințului Paul, la fel cum s-a procedat cu Elena Udrea, de exemplu. Instanța din Franța a avut alte considerente decât cele luate  de către justiția bulgară. Condamnatul poate fi extrădat fiindcă nu are cetățenie franceză.

Prințul Paul, eliberat după trei luni de închisoare petrecuți în spatele gratiilor franceze și plasat sub control judiciar

După aproape trei luni petrecute într-o închisoare din Paris, prințul Paul al României a fost eliberat, dar a fost plasat sub control judiciar de judecătorii Curții de Apel din capitala Franței.

Condamnat în România definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, Prințul Paul mai are de așteptat până în noiembrie decizia legată de cererea autorităților de la București. Acestea au solicitat să fie adus în țară, ca să își execute pedeapsa.

Cafeneaua, unde nu se afla pentru prima dată, fiind un obisnuit al casei

Istoricul faptelor

Amintim că Paul al României, cum i se mai spune, era dat în urmărire internațională, în baza unui mandat european de arestare, și a fost arestat când se afla la o cafenea din Paris, unde stătea singur și liniștit, la sfârșitul lunii iunie.

În urmă cu două luni, Paul al României a fost prins în Paris, Arondismentul 9, la o cafenea unde și-a petrecut diminețile timp de două luni, practic era un obișnuit al acelui loc. De fiecare dată cu mască, Paul al României spera să nu atragă atenția autorităților, lucru care nu s-a întâmplat și în cele din urmă a fost prins.

Și tot cu referire la istoricul faptelor, Evenimentul Zilei, într-un material exclusiv, relevă cum stau lucrurile cu justiția franceză și precedentele ei judiciare.

Până acum, de fiecare dată când a fost vorba de un condamnat român, Franța a dat dovadă de colaborare și, spre exemplu, în cazul lui Guru Bivolaru, acesta a fost extrădat pentru a-și ispăși pedeapsa în România. Lucrurile ar putea să stea puțin diferit în ceea ce-l privește pe Paul al României, pentru că s-a născut pe teritoriul francez, însă nu a dobândit cetățenia franceză, care probabil ar fi contat destul de mult în acest proces de extrădare. Materialul merită citit în totalitatea lui – click aici.