International

Procurorul celebru care l-a arestat pe Ronaldinho a fost asasinat. Urma să devină tată

procuror

Renumit pentru corectitudinea și lupta împotriva mafiei, Marcelo Pecci, procurorul din Paraguay, a fost asasinat de doi bărbați înarmați, în stațiunea exotică Baru (Columbia). Bărbatul se afla împreună cu soția în luna de miere, iar pozele postate de aceștia anunțau că urmează să devină părinți.

Procurorul celebru care l-a arestat pe Ronaldinho a fost asasinat. Urma să devină tată

Marcelo Pecci s-a căsătorit pe 30 aprilie în oraşul Cartagena cu o jurnalistă columbiană, Claudia Aguilera. Cei doi au făcut publică relația,  publicând fotografii de la căsătorie pe contul său de Twitter al omului legii. Potrivit informațiilor oferite de polițiști, criminalii au venit de pe mare cu jet-ski-uri, și au deschis focul asupra procurorului. Soția devastată a declarat:

„Doi bărbați l-au omorât pe Marcelo. Au venit cu o barcă mică sau pe un ski-jet, nici nu am văzut foarte bine”, a declarat, răvășită, jurnalista Claudia Aguilera, soția procurorului, pentru ziarul El Tiempo.

„Fără niciun cuvânt, unul dintre atacatori l-a împușcat pe Marcelo de două ori, un glonț în față și altul în spate”, a explicat femeia, care a precizat că familia nu a primit, anterior, vreo amenințare cu moartea.

Hotelul Decameron, unde era cazat cuplul, a confirmat, într-un comunicat, că „asasinii l-au atacat și ucis pe unul dintre oaspeții noștri”.

Mafia drogurilor lovește din nou

Șeful poliției columbiene și anchetatorii din Paraguay s-au deplasat la locul crimei. Oficialii din Statele Unite vor ajuta, de asemenea, ancheta, a declarat generalul Jorge Luis Vargas, șeful poliției naționale din Columbia, relatează Rețete și Vedete.

„Asasinarea lașă a procurorului Marcelo Pecci în Columbia întristează națiunea paraguayană. Condamnăm în cei mai energici termeni acest eveniment tragic și ne dublăm angajamentul în lupta împotriva crimei organizate”, a scris președintele paraguayan Marcelo Abdo, pe Twitter.

Preşedintele paraguayan Mario Abdo Benitez a condamnat „asasinarea laşă a procurorului Marcelo Pecci în Columbia”, menționând că decesul acestuia „îndoliază întreaga naţiune paraguayană”.

Marcelo Pecci s-a specializat în crima organizată, traficul de droguri, spălarea banilor și finanțarea terorii. În 2020, a lucrat la un caz împotriva fostului fotbalist brazilian Ronaldinho, care a fost arestat încercând să intre în Paraguay cu un pașaport fals.

procuror