Actual

Prognoza meteo 26 aprilie: Vremea se răcorește! Avem nevoie de umbrelă și astăzi

Prognoza meteo 26 aprilie: Vremea se răcorește! Avem nevoie de umbrelă și astăzi

În mare parte a țării se va înregistra o scădere a temperaturilor și se vor înregistra ploi în centrul, estul și sudul teritoriului. Valorile maxime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade Celsius, însă în sudul Olteniei și al Munteniei acestea vor atinge aproximativ 20 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade Celsius. Aceasta este prognoza meteo pentru data de 26 aprilie:

Prognoza meteo 26 aprilie: În toată țara

În cea mai mare parte a țării, vremea se va răcori. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și ploi pe arii relativ extinse în centrul, estul și sudul teritoriului și pe suprafețe mai mici în restul zonelor, mai ales în timpul zilei. Cantități izolate de apă ar putea depăși 15-25 l/mp. În sud, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În anumite zone și pentru perioade scurte de timp, vântul va sufla mai tare, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zonele montane înalte, rafalele vor depăși 75-85 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 8 și 18 grade Celsius, cu valori mai ridicate în sudul Olteniei și al Munteniei, unde ar putea ajunge până la 20 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi în creștere.

Prognoza meteo 26 aprilie: București

Astăzi, în București, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi în general înnorat, cu perioade în care se vor semnala averse, mai ales după-amiaza și seara, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensitate slabă și moderată. Temperatura maximă va atinge aproximativ 17 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi între 6 și 8 grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi în creștere.

Prognoza meteo 26 aprilie: La munte

În zonele montane, va fi înnorat temporar accentuat, cu averse posibil însoțite de descărcări electrice, în special în Carpații Orientali, Meridionali și local în alte zone montane. Se vor acumula cantități de apă mai mari de 15-25 l/mp pe arii restrânse. La altitudini în general mai mari de 1600 m, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zonele înalte, peste 75-85 km/h, potrivit Observator.

Prognoza meteo 27 aprilie: În toată țara

Se va înregistra o scădere a valorilor termice în comparație cu intervalul precedent, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade Celsius în extremitatea de nord-est a țării și 17 grade Celsius în sud, iar cele minime vor oscila între -2 și 8 grade Celsius, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, ajungând la -4 grade Celsius.

În timpul zilei, cerul va fi temporar noros, în timp ce noaptea va fi variabil. Vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local în regiunile sudice, la munte și izolat în centru și est. În zonele montane înalte, la altitudini de peste 1600 m în general, se vor înregistra și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, în special pe parcursul zilei, în est, sud-est și local în centru și sud-vest, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 40-50 km/h. La sfârșitul intervalului, în Maramureș, Transilvania și zonele depresionare din restul țării se va forma brumă.