Actual

Prognoză meteo 3 octombrie. Temperaturi peste normalul perioadei

meteo (Sursă foto: monden.ro)
Sursă foto: monden.ro

Prognoză meteo 3 octombrie. Vremea ne aduce mereu multe surprize. În această perioadă, temperaturile sunt extrem de imprevizibile. În lunile de toamnă, vremea s-a dovedit a fi mai caldă decât ne-am fi așteptat. Temperaturile nu se află în normalul perioadei actuale.

Astăzi, valorile termice cresc semnificativ. Vremea devine mai caldă și ne îndepărtăm mai mult de media termică pentru luna octombrie. Meteorologii au explicat că vom avea parte de o vreme frumoasă, cu mult soare. Vor apărea și sporadic câțiva nori pe cer.

Prognoză meteo 3 octombrie

Temperatura crește, iar vremea va fi extrem de frumoasă pentru luna octombrie. Soarele va străluci pe cer, iar valorile termice vor fi ridicate. În zonele joase, maximele variază de la 19-20 de grade la 25-26 de grade. Vom avea parte de un cer frumos și temperaturi cu unul sau două grade mai mari decât ieri în Dobrogea și Bărăgan. În Bărăgan, la amiază vor fi 24 de grade, iar vântul se mai potolește.

Aceeași vreme va apărea astăzi și în alte zone. Cu soare în cea mai mare parte a zilei. În sudul Moldovei și nordul Munteniei, temperaturile vor crește ușor. Vor fi tot 24 de grade după amiază. Vreme frumoasă, câțiva nori și temperaturi de până la 24 de grade sunt prezente și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Peste noapte, cerul se înseninează total, iar vântul abia se mai simte.

Vremea la nivelul țării

Prognoză meteo 3 octombrie. Avem o zi însorită, vânt slab și temperaturi ceva mai ridicate decât în mod normal. În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vor fi între 22 și 23 de grade ziua și în jur de 9 grade noaptea. Amiaza în județele din vestul țării ne oferă vreme bună, câțiva nori, cu temperaturi de până la 24 de grade. Noaptea următoare este senină, cu minime de 12 grade în regiunea Crișana.

În depresiunile din Transilvania este deosebit de frig în această dimineață. Cu temperaturi care se situează în jurul valorii de zero grade. Ne vom confrunta și cu ceață în zonele joase la primele ore ale zilei. Apoi, pe măsură ce soarele continuă să încălzească atmosfera, vom ajunge la maxime de 24 de grade.

Zi însorită și caldă

Prognoză meteo 3 octombrie. Pentru regiunea Oltenia, se anunță o zi însorită. Vremea este plăcută și temperatura va crește până la 23-24 de grade, în timp ce vântul este plăcut. 25 sau chiar 26 de grade vor fi în județele din sudul țării. Cea mai mare parte a zilei este însorită. Vom avea parte de câțiva nori și o briză ușoară.

Vremea în București va fi extrem de plăcută. Capitala va avea parte de valori mai ridicate față de ziua trecută.  La prânz, vor fi 25 de grade. Ziua este însorită, iar noaptea va fi senină. Temperatura minimă dimineața este de aproximativ 11 grade.

Vremea la munte

Pentru cei care vor să se bucure de o escapadă la munte, vremea ține cu ei. Temperaturile sunt peste media zilei calendaristice. Iar acest lucru se manifestă și în zona montană. În cea mai mare parte a zilei, afară este soare și este plăcut. Deși nu bate vântul, în depresiuni și pe văi există condiții de ceață la primele ore ale dimineții, conform Pro TV.