Actual

Prognoză meteo 5 octombrie 2023. Temperaturi ridicate, specifice sezonului cald

prognoza-meteo-weekend
Sursă foto: playtech.ro

Prognoză meteo 5 octombrie. Vremea ne surprinde în fiecare zi. Deși ne confruntăm cu temperaturi ridicate, și o vreme în general frumoasă, aceste valori termice nu sunt normale pentru perioada din calendar. Deși suntem în luna octombrie, vremea  nu vrea să ne arate acest lucru. Mai avem de așteptat până când frigul își va face simțită prezența.

În această zi, ne vom bucura de o vreme frumoasă și foarte caldă pentru un început de octombrie. Cerul va fi variabil și vor apărea înnorări. Există posibilitatea apariției de averse, slabe ca intensitate și pe zone restrânse. De acest fenomen, vor fi afectate în special vestul și centrul țării. Este posibil să apară și descărcări electrice.

Prognoză meteo 5 octombrie

Vremea este frumoasă și numai bună pentru sezonul cald. Aceste valori termice specifice verii cu care ne confruntăm, se vor întinde la nivelul teritoriului. Vântul va fi în general slab și moderat. Vor fi anumite intensificări ușoare pe litoral și în nordul Moldovei. În această zi, maximele se vor situa între 19 și 28 de grade.

În cea mai mare parte a țării, va fi mai cald decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. Minimele vor fi cuprinse între 1 și 2 grade în zona joasă a Carpaților Orientali și între 15 și 16 grade pe litoral. La modul general, temperaturile cu care ne vom confrunta astăzi vor fi cuprinse între 19 și 27 de grade.

Vremea la nivelul țării

Prognoză meteo 5 octombrie. În cursul zilei, în zonele montane și submontane, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, cerul va fi variabil. Cu înnorări de scurtă durată și o posibilitate de averse pe arii restrânse. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice după-amiaza. Spre noapte, aceste fenomene se vor restrânge în aceste zone. Va  fi o probabilitate mai mare de ploaie spre sud-est.

La munte, în special în zona Carpaților de Curbură, vântul va avea parte de intensificări, cu rafale de 55-60 km/h. În a doua jumătate a intervalului și în est, vântul va sufla slab până la moderat, cu mici intensificări. Rafalele vor avea o viteză de 40-45 km/h. Ceața va fi prezentă doar la începutul zilei și noaptea târziu.

Prognoză meteo Capitală

Bucureștenii vor avea parte de o vreme foarte frumoasă astăzi. Cei care doresc să facă plimbări în aer liber, nu vor fi ținuți în casă de vreme. Temperaturile vor fi mai calde decât în mod normal pentru luna octombrie. Temperatura maximă pentru capitală se va ridica între 24-26 de grade. Cerul va fi variat, dar soarele va străluci pe cer. Vom avea parte de un vânt slab și moderat. Minima se va încadra între 10-13 grade.

Vremea la munte

Prognoză meteo 5 octombrie. Ne vom confrunta cu puține ploi, dar vremea este încă foarte bună pentru o escapadă și o plimbare cu o priveliște superbă. Cei care doresc să meargă în vacanță la munte vor avea parte de un cer variabil și înnorări. Există posibilitatea apariției unor ploi pe arii restrânse, chiar și cu descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu rafale de 55-60 de km/h. Temperaturile de la munte vor fi mai scăzute față de ziua anterioară, dar ne apropiem de normalul perioadei, conform Observator .